Κάνναβη: Έρευνα καταγράφει όσα προκαλεί σε μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία

Κάνναβη: Έρευνα καταγράφει όσα προκαλεί σε μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία

Λιγότερο λειτουργικό εγκέφαλο έχουν πάνω από 6 στους 1ο νέοι και χρόνιοι χρήστες κάνναβης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη στο JAMA Network Open για το αποτύπωμα της ουσίας στη γνωστική υγεία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα του είδους της, στην οποία εξετάστηκαν με εγκεφαλικές απεικονίσεις οι επιδράσεις της κάνναβης σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες 22 έως 36 ετών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 63% των ατόμων που κάνουν χρόνια χρήση κάνναβης, εμφάνισαν μειωμένη εγκεφαλική δραστηριότητα κατά την εκτέλεση μιας δοκιμασίας της μνήμης εργασίας. Παρόμοια επίδραση παρατηρήθηκε και στο 68% των νέων χρηστών.

Η μείωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας συνδέθηκε με χαμηλότερη απόδοση στην μνήμη εργασίας, δηλαδή στην ικανότητα συγκράτησης και χρήσης πληροφοριών για την ολοκλήρωση καθημερινών δραστηριοτήτων. Η εργαζόμενη μνήμη (λειτουργική μνήμη ή μνήμη εργασίας) είναι κρίσιμη για την επεξεργασία πληροφοριών, όπως η εκτέλεση οδηγιών ή η διαχείριση μαθηματικών υπολογισμών νοητικά.

«Καθώς η χρήση κάνναβης αυξάνεται παγκοσμίως, είναι σημαντικό να μελετάμε τις επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία. Μια ολοκληρωμένη κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των πιθανών κινδύνων θα επιτρέψει στους ανθρώπους να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις» δήλωσε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης, Δρ Joshua Gowin, επίκουρος καθηγητής ακτινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE