Πρόταση νόμου στην Κύπρο για χημικό ευνουχισμό σε παιδοβιαστές - «Η κοινωνία θέλει να δει πραγματικές ποινές»

Πρόταση νόμου στην Κύπρο για χημικό ευνουχισμό σε παιδοβιαστές - «Η κοινωνία θέλει να δει πραγματικές ποινές»

Πρόταση νόμου θα κατατεθεί ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής για χημικό ευνουχισμό σε παιδοβιαστές.

Πρόκειται για μια πρόταση του βουλευτή της ΔΗΠΑ Αμμοχώστου, Μιχάλη Γιακουμή, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», ανέφερε ότι με την εν λόγω πρόταση νόμου αυξάνονται οι ποινές και επιβάλλεται η θεραπεία χημικού ευνουχισμού και δια βιου φυλάκισης αν επαναληφθεί το παράπτωμα.

Όπως αναφέρει ο κ.Γιακουμή , θα πρέπει να σταματήσουν οι ποινές χάδι και να υιοθετηθούν πιο αυστηρά και αποτρεπτικά μέτρα προκειμένου να προστατευτούν τα παιδιά αλλά και να διασφαλιστεί ότι οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων θα τιμωρούνται με την αυστηρότητα που αρμόζει, στέλνοντας και ένα δυνατό μήνυμα στην κοινωνία, μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης.

Το μέτρο του χημικού ευνουχισμού σε καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων εφαρμόζεται, ήδη, σε 12 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως θεραπεία και προϋποθέτει την προηγούμενη συγκατάθεση/συναίνεση του καταδικασθέντα για τον χημικό ευνουχισμό.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και περιορισμοί όταν αποφυλακιστεί ένας παιδοβιαστής. «Δεν γίνεται να μην υπάρχουν οι ποινές που πρέπει στην Δημοκρατία μας. Πρέπει επειγόντως να δούμε το θέμα».

Ο κ.Γιακουμή σημείωσε ότι στατιστικά μελέτης,κατέδειξαν όσοι καταδικασθέντες υποβλήθηκαν σε χημικό ευνουχισμό μόνο 2% από αυτούς επανέλαβαν το αδίκημα μετά την αποφυλάκιση τους.

Τέλος συμπλήρωσε ότι «Η κοινωνία θέλει να δει πραγματικές ποινές. Καταστρέφεται μια ψυχή ένα παιδάκι, αυτό δεν θα γίνεται και η πολιτεία να σφυρίζει αδιάφορα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE