Ζευγάρι άναψε σόμπα και κινδύνευσε – Σωτήρια παρέμβαση ιατρών

Ζευγάρι άναψε σόμπα και κινδύνευσε – Σωτήρια παρέμβαση ιατρών

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, για ζευγάρι που κινδύνευσε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, το ζευγάρι (66 και 62 ετών) εντόπισε λιπόθυμο μέσα στο σπίτι τους ένα συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο και κάλεσε ασθενοφόρο.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι άναψε μέσα στο σπίτι σόμπα εξωτερικού χώρου, με αποτέλεσμα να χάσουν τις αισθήσεις τους από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Αφού μετέβησαν εσπευσμένα στο ΓΝ Λεμεσού, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν έγκαιρα την αιτία, και έδωσαν εντολή για κατεπείγουσα μεταφορά τους σε υπερβαρικό θάλαμο που υπάρχει στο ΓΝ Πάφου.

Εκεί, μετά από μια θεραπεία τριών ωρών, έγινε κατορθωτό να ανακτήσουν τις αισθήσεις τους, και αφού κρατήθηκαν για νοσηλεία για μια ημέρα, την Τετάρτη έλαβαν εξιτήριο.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Χαριλάου κρούει των κώδωνα του κινδύνου για αυτές τις πρακτικές προσπάθειας θέρμανσης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα βήματα στο Κυπριακό μετά την ενημέρωση Ολγκίν στον Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Νέα βήματα στο Κυπριακό μετά την ενημέρωση Ολγκίν στον Γκουτέρες - Στο επίκεντρο οι επαφές σε Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία

Για τα αποτελέσματα των επαφών της σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE