Video: Έφοδοι σε δικαστήρια από μέλη της εγκληματικής ομάδας - Παρουσιάζονται ως «σωτήρες» των δανειοληπτών
14.02.2025 - 21:08
Χωρίς τέλος οι εξελίξεις για την δράση της εγκληματικής ομάδας στην Κύπρο, η οποία φαίνεται να λειτουργεί με τον δικό της στρατιωτικό κώδικα.
Συγκεκριμένα, με βάση ρεπορτάζ του Alpha, ο λεγόμενος «Στρατός της Συμμαχίας της 4ης Σημαίας», φαίνεται να προχωρά μέχρι και σε εφόδους σε δικαστήρια, δικηγορικά γραφεία και κατοικίες, με τα μέλη της να παρουσιάζονταν ως αυτόκλητοι σωτήρες των απελπισμένων δανειοληπτών, τους οποίους ωστόσο εξαπατούσαν.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τον Οκτώβριο του 2023, ομάδα 30 προσώπων με στρατιωτική περιβολή εμφανίζονται με απειλητικές διαθέσεις στο Δικαστήριο Λεμεσού, φωνάζοντας ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία και τους θεσμούς της.
Επιπλέον, το περασμένο καλοκαίρι στην Κισσόνεργα, ο 45χρονος καταζητούμενος παρουσιάζεται ως διαμεσολαβητής δανειολήπτη, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε σπίτι που κινδύνευε να χάσει από εταιρεία που αγοράζει δάνεια.
Την ίδια στιγμή, τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν μάρτυρες για να πείσουν το κοινό ότι τα Δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία να τους δικάσουν,διότι είναι ιδιωτικές εταιρείες.
Οι δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, Μαρίας Άνγκελα Ολγκίν, στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΚΑ, αποτυπώνουν με σαφήνεια το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το Κυπριακό: ούτε σε αδιέξοδο, ούτε όμως και σε τροχιά ουσιαστικής επανεκκίνησης.