Αναστέλλουν μέχρι 27/2 τα μέτρα οι διασώστες εν αναμονή έγκρισης ν/σ από Υπουργικό

Αναστέλλουν μέχρι 27/2 τα μέτρα οι διασώστες εν αναμονή έγκρισης ν/σ από Υπουργικό

Αναστέλλεται μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου του 2025 η αποχή των διασωστών πληρώματος ασθενοφόρων από τα υπερωριακά τους καθήκοντα, μετά από γραπτές διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη, Δαμιανού, ότι το αργότερο σε δύο εβδομάδες, το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του επαγγέλματος του διασώστη, το οποίο βρίσκεται στην Νομική Υπηρεσία, θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση.

Οι διασώστες πληρώματος ασθενοφόρων είχαν ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, θα απείχαν από οποιοδήποτε άλλο καθήκον τους, πλην της εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Τμήματος, αλλά και για τη μη προώθηση από πλευράς Υπουργείο Υγείας του νομοσχεδίου, μέσω του οποίου κατοχυρώνεται το επάγγελμα του διασώστη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κύπρου, Μιχάλης Αρέστης, επιβεβαίωσε την αναστολή των εξαγγελθέντων μέτρων, λέγοντας πως την περασμένη Παρασκευή δόθηκαν γραπτές διαβεβαιώσεις από πλευράς Υπουργού Υγείας ότι το αργότερο μέχρι τις 26 του μήνα το εν λόγω νομοσχέδιο θα οδηγηθεί ενώπιον του Υπουργικού και ακολούθως στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής και στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σύμφωνα με τον κ. Αρέστη, «ο αρμόδιος Υπουργός κατάφερε και μας απέστειλε μια επιστολή, γραπτή, ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου ολοκληρώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία και πως το είχε ανεπίσημα στα χέρια του».

Σημείωσε ότι μέσω της επιστολής του ο Υπουργός Υγείας τους διαβεβαίωσε ότι αύριο θα έχει το νομοσχέδιο και επίσημα στα χέρια του και ότι θα το προωθήσει στις 26 Φεβρουαρίου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν πράξη οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού, προειδοποιώντας ότι αν μέχρι τις 26 του μήνα το εν λόγω νομοσχέδιο δεν φτάσει στο Υπουργικό, τότε θα προχωρήσουν με τα εξαγγελθέντα μέτρα.

Επιβεβαιώνοντάς στο ΚΥΠΕ την αναστολή των μέτρων, ο Πρόεδρος της Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, Νίκος Λοϊζίδη, διαβεβαίωσε ότι η «μάχη» μόλις ξεκίνησε και ότι οι διασώστες δεν θα αναπαυτούν αν δεν πετύχουν τους σκοπούς και το όραμα τους, όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Η Κύπρος στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής σκηνής: Η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πρόβα τζενεράλε για την Κυπριακή Προεδρία του 2026

Σε μια χρονική συγκυρία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από γεωπολιτικές εντάσεις, ενεργειακή αβεβαιότητα και την πίεση του μεταναστευτικού, η Κύπρος καλείται να αναλάβει το 2026 τα ηνία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. H Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Λευκωσία, λειτουργεί ως μια εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική πρόβα, πριν από την ανάληψη των ευθυνών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE