Πρίζες, πολύπριζα, extension: Τα φορτία που «σηκώνουν» το καθένα - Πως να τα χρησιμοποιείς

Πρίζες, πολύπριζα, extension: Τα φορτία που «σηκώνουν» το καθένα - Πως να τα χρησιμοποιείς

Σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στη Λευκωσία βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (18/02) η εκπομπή «alpha Καλημέρα» με τη δημοσιογράφο Ελένη Φανάρη η οποία συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη, Ανδρέα Χριστοδούλου.

Για τη σωστή χρήση των συσκευών έκανε λόγο ο κύριος Χριστοδούλου εστιάζοντας κυρίως στις πρίζες, τα πολύμπριζα, τους αντάπτορες και τα extensions.

Τριπολική πρίζα

Η τριπολική πρίζα διατηρεί όλα τα πρότυπα της Ευρώπης και της Βρετανίας. Καλό είναι όλες οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούν υψηλό φορτίο, όπως οι σόμπες, να φέρουν τριπολική πρίζα ώστε να εφαρμόζει απευθείας.

Euro adaptor

Ένα γνωστό σε όλους μας εξάρτημα που χρησιμοποιούμε καθημερινώς, ωστόσο δεν είναι κατασκευασμένο να αντέχει υψηλά φορτία, έτσι συστήνεται από τους πωλητές η μετατροπή της διπολικής πρίζας σε τριπολική. Επισημαίνει ότι την μετατροπή θα πρέπει να την κάνει αδειούχος ηλεκτρολόγος ώστε να γίνει σωστά.

Οι μετασχηματιστές εισάγονται με βάση τα βρετανικά πρότυπα και τις προδιαγραφές C και συστήνονται προς χρήση για φορτιστές κινητών, λάπτοπ και μικροσυσκευές και όχι για συσκευές με υψηλά φορτία.

Extensions

Αγοράζοντας ένα extension, πάνω στη συσκευή αναγράφεται το φορτίο που μπορεί να «σηκώσει». Το συγκεκριμένο «σηκώνει» γύρω στα 2,990 Watt, αυτό σημαίνει ότι αντέχει το φορτίο για περίπου μία σόμπα.

Επομένως αν έχεις πάνω στο extension μια σόμπα, δεν μπορείς να βάλεις και το σίδερο, ούτε καν τον φορτιστή τηλεφώνου.

Σε κάποια extensions αναγράφεται πόση ενέργεια καταναλώνει η κάθε συσκευή.

Τι να κάνεις αν δεις φωτιά, σπίθα ή καπνό

Σε περίπτωση που δεις φωτιά, σπίθα ή καπνό στην πρίζα, τότε θα πρέπει να καλέσεις έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο για να διερευνήσει το τι γίνεται καθώς φαίνεται να υπάρχει υπερθέρμανση στην είσοδο της πρίζας.

Επισημαίνεται ότι αποχωρώντας από το σπίτι ή ολοκληρώνοντας την εργασία με την ηλεκτρική συσκευή πρέπει να σβήνουμε τον διακόπτη.

 

Δείτε το απόσπασμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE