Θέλετε προαγωγή και αύξηση; Αυτά τα ρούχα πρέπει να φοράτε στη δουλειά!

Θέλετε προαγωγή και αύξηση; Αυτά τα ρούχα πρέπει να φοράτε στη δουλειά!

Στο βασανιστικό ερώτημα «τι να φορέσω σήμερα;»- γυναικεία απορία που διατυπώνεται πάντα μπροστά στην ορθάνοιχτη ντουλάπα- μία είναι η απάντηση: πολύ χρώμα.

Μπορεί η επιλογή να είναι δύσκολη στους συνδυασμούς, αλλά τουλάχιστον θα φέρει προαγωγή και αύξηση μισθού, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Η εναλλαγή, από το βαρετό και παραδοσιακό στιλ γραφείο, σε κάτι πιο πολύχρωμο, έχει ευεργετικές συνέπειες στην καριέρα κάποιου, κατέληξε έρευνα που έγινε στη Βρετανία.

Ο λόγος είναι διπλός, όπως αναφέρει η Telegraph. Από τη μία, το να φορά κάποιος ρούχα με χρώμα, τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα, από την άλλη δίνει στους υπόλοιπους την εντύπωση ότι είναι πιο σίγουρος και δημιουργικός.

Μάλιστα, ο διάσημος στη Βρετανία ψυχολόγος Κάρι Κούπερ εξήγησε ότι τα πολύχρωμα ρούχα στη δουλειά «λένε» στον κόσμο ότι κάποιος θέλει να τον προσέξουν και σίγουρα θα το πετύχει αυτό, ενώ σε ό,τι αφορά τις γυναίκες μία «πινελιά» χρώματος στις ενδυματολογικές επιλογές τους φτιάχνει τη διάθεση όταν είναι «πεσμένες».

Βέβαια, όπως παραδέχεται και ο Κούπερ, για κάποια επαγγέλματα είναι πιο δύσκολο να βάλει κανείς χρώμα στην ντουλάπα του. Αν στο χώρο της διαφήμισης, των ΜΜΕ ή των δημόσιων σχέσεων μία τέτοια επιλογή είναι εύκολη, για εκείνους που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα για παράδειγμα, το τόλμημα φαίνεται ριψοκίνδυνο. «Εκείνοι θα μπορούσαν να ''εκφραστούν'' με χρωματιστές γραβάτες ή τιράντες», προτείνει ο ψυχολόγος.
 
Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, τα χρωματιστά ρούχα κάνουν τον άνθρωπο πιο χαρούμενο και τον βοηθά να αισθάνεται ότι έχει περισσότερη ενέργεια.



 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE