Ο Τραμπ «παγώνει» την επιβολή δασμών και στον Καναδά, μετά το Μεξικό - Η αναστολή θα κρατήσει μέχρι τις 2 Απριλίου

Ο Τραμπ «παγώνει» την επιβολή δασμών και στον Καναδά, μετά το Μεξικό - Η αναστολή θα κρατήσει μέχρι τις 2 Απριλίου

Μετά την απόφαση για «πάγωμα» των δασμών σε μεξικανικά προϊόντα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αναστολή των δασμών και σε καναδικά προϊόντα που εμπίπτουν στην εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού - Καναδά (USMCA) μέχρι τις 2 Απριλίου.

Η απόφαση ήρθε μία ημέρα αφότου ο Τραμπ χορήγησε αναστολή 30 ημερών για τους δασμούς στις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες είχαν διαμαρτυρηθεί.

Το μπρα ντε φερ του Τραμπ με τη βορειοαμερικανική οικονομία είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση των χρηματιστηρίων και προκάλεσε σύγχυση στις βιομηχανίες που εξαρτώνται από το εμπόριο με τον Καναδά και το Μεξικό, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο των αμερικανικών εισαγωγών και σχεδόν το ένα τρίτο των αμερικανικών εξαγωγών.


«Πάγωμα» δασμών σε μεξικανικά προϊόντα 

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει το «πάγωμα» των δασμών σε μεξικανικά προϊόντα. «Αφού μίλησα με την πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, συμφώνησα ότι το Μεξικό δεν θα κληθεί να πληρώσει δασμούς για οτιδήποτε εμπίπτει στη συμφωνία USMCA», ανέφερε ο Τραμπ στην ιστοσελίδα Truth Social. «Η συμφωνία αυτή ισχύει μέχρι τις 2 Απριλίου».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι συμφώνησε στην αναστολή επιβολής δασμών «από σεβασμό» προς την πρόεδρο του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ. Παράλληλα, εξήρε την ισχυρή σχέση συνεργασίας τους, λέγοντας ότι προχωρούν σε κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης φαιντανύλης. Ευχαρίστησε επίσης τη Μεξικανή πρόεδρο για τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά της.

Ο Τραμπ «παγώνει» την επιβολή δασμών και στον Καναδά, μετά το Μεξικό - Η αναστολή θα κρατήσει μέχρι τις 2 Απριλίου

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η νέα προσπάθεια του ΓΓ για το Κυπριακό έχει ήδη ξεκινήσει» - Το παρασκήνιο για Νεκρή Ζώνη και Αλ Σαράα

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η νέα προσπάθεια του ΓΓ για το Κυπριακό έχει ήδη ξεκινήσει» - Το παρασκήνιο για Νεκρή Ζώνη και Αλ Σαράα

Η νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου και βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE