«Άναψαν τις μηχανές» για πτητικά μέσα ενόψει του καλοκαιριού - Η αποκάλυψη της Υπουργού Γεωργίας
16.03.2025 - 21:23
Τον κώδωνα του κινδύνου ξεκίνησαν να κτυπούν οι Αρχές για τις πυρκαγιές, με το φετινό καλοκαίρι να προμηνύεται πολύ δύσκολο και τους αρμόδιους να «τρέχουν» να προλάβουν τα χειρότερα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Omega Channel και της δημοσιογράφου Ιουλιέτας Μιχαήλ, η Υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου αποκάλυψε ότι αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο δύο ιορδανικά ελικόπτερα πυρόσβεσης εντός Μαρτίου.
«Οι καιρικές συνθήκες ούτε φέτος θα μας βοηθήσουν και είναι για αυτό τον λόγο που η άφιξη των πτητικών μέσων ξεκινά ήδη την ερχόμενη εβδομάδα και κλιμακωτά μέχρι τον Μάιο θα έχουμε έντεκα πρωτεύοντα πτητικά μέσα», είπε συγκεκριμένα.
Στη Γενεύη βρίσκονται από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου το απόγευμα ξεκινά η διαδικασία της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, την οποία συγκάλεσε, ο ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.
Με βάση πάντα το ρεπορτάζ, τον Μάρτιο αναμένονται δύο ιορδανικά ελικόπτερα, τον Απρίλιο αναμένονται δύο ενοικιαζόμενα και δύο ιορδανικά ελικόπτερα και τον Μάιο αναμένονται πέντεενοικιαζόμεναελικόπτερα.