Video: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση για τον Ιμάμογλου στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης - Χιλιάδες οι διαδηλωτές

Video: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση για τον Ιμάμογλου στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης - Χιλιάδες οι διαδηλωτές

Ένταση σημειώνεται στη μαζική συγκέντρωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι διαδηλωτές, αποτελούμενοι από φοιτητές, μέλη αριστερών οργανώσεων, υποστηρικτές του CHP και αντιπροσωπεία Κούρδων, παραμένουν συγκεντρωμένοι παρά τις απαγορεύσεις και τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα.

Ογκώδεις συγκεντρώσεις φοιτητών παρά την καταστολή

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από 10.000 φοιτητές συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις έξω από το δημαρχείο, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

 

Η διαδήλωση σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, με τη συμμετοχή πολιτών από όλα τα πολιτικά ρεύματα

Η πολιτική διάσταση των κινητοποιήσεων

Η σύλληψη του Ιμάμογλου έχει προκαλέσει σεισμικές πολιτικές αναταράξεις, με το CHP να κάνει λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα» από την κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται μόνο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE