Γλασκώβη: Η στιγμή που τρεις ουρανοξύστες καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι

Γλασκώβη: Η στιγμή που τρεις ουρανοξύστες καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πλάνα από την κατάρρευση τριών ουρανοξυστών στη Γλασκώβη.

Τα κτίρια, 26 οροφών το καθένα, είχαν χτιστεί τη δεκαετία του 1960 και τώρα γκρεμίστηκαν, με ελεγχόμενες εκρήξεις για να δώσουν χώρο για την ανέγερση σχεδόν 400 νέων κατοικιών.

Για την κατεδάφισή τους δημιουργήθηκε ζώνη αποκλεισμού και προσωρινό κέντρο εκκένωσης, καθώς ζητήθηκε από τους κατοίκους 240 κοντινών ιδιοκτησιών να απομακρυνθούν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ένα τέταρτο πολυώροφο κτίριο θα κατεδαφιστεί, επίσης, στο πλαίσιο της ανάπλασης με την τεχνική της κατεδάφισης κομμάτι-κομμάτι.

Στα βίντεο ακούγονται οι εκρήξεις και οι ουρανοξύστες καταρρέουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σαν χάρτινοι πύργοι. Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού και σκόνης καλύπτει την περιοχή, με τους κατοίκους να καλούνται να κλείσουν τα παράθυρα και να κρατήσουν τα κατοικίδια μέσα στο σπίτι.

Η στιγμή που οι ουρανοξύστες καταρρέουν

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Σε εξέλιξη η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν στο Προεδρικό

Κυπριακό: Σε εξέλιξη η συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν στο Προεδρικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE