Ενδοοικογενειακή βία: Μπαίνει σε πλήρη λειτουργία το κουμπί πανικού – Τι δήλωσε ο Χαρτσιώτης

Ενδοοικογενειακή βία: Μπαίνει σε πλήρη λειτουργία το κουμπί πανικού – Τι δήλωσε ο Χαρτσιώτης

Τη βεβαιότητα ότι τα μέλη του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του Συντονιστικού Φορέα, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ELPIS (κουμπί πανικού) με στόχο να παρασχεθεί άμεση και αποτελεσματική βοήθεια και προστασία σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο κ. Χαρτσιώτης επισήμανε ότι αποτελεί υψίστη προτεραιότητα του ιδίου και της Κυβέρνησης η πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, και ότι στηρίζει ενεργά, και με πολλούς τρόπους, το έργο του Φορέα Πρόληψης και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Υπουργός Διακιοσύνης συναντήθηκε σήμερα  με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, τα οποία διορίστηκαν μετά από την πρόσφατη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 26 Φεβρουαρίου 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Υπουργός συνεχάρη τα μέλη για τον διορισμό τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι με τις εκτεταμένες γνώσεις και εμπειρίες τους στα ζητήματα πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων του Συντονιστικού Φορέα.

Όπως σημειώνεται, ο Συντονιστικός Φορέας έχει την ευθύνη για τον συντονισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών σε εθνικό επίπεδο.

Ο Συντονιστικός Φορέας έχει προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς σημαντικών δράσεων, όπως είναι η ετοιμασία της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής και του πρώτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας, εκπαιδεύσεις διαφόρων ομάδων επαγγελματιών που ασχολούνται με τη διαχείριση υποθέσεων έμφυλης βίας, δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και εκσυγχρονιστικές αλλαγές σε νομοθετικό και θεσμικό επίπεδο.

Αυτό που απομένει, τόνισε ο Υπουργός, είναι να επιδιωχθεί η ανάπτυξη κάθε δυνατής συνέργειας και συνεργασίας με όλες τις συναρμόδιες για το θέμα κυβερνητικές και μη υπηρεσίες, προκειμένου οι νέες νομοθεσίες και τα πολλαπλά εργαλεία και μέτρα πολιτικής που έχουμε στη διάθεσή μας να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή και, την ίδια στιγμή, να βρίσκονται διαρκώς υπό εποπτεία και αξιολόγηση, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE