Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο κ. Ουστέλ δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι αρχίζουν την ανέγερση ενός τέτοιου έργου στη Μόρφου μετά από 35 χρόνια και υπογράμμισε τη σημασία του.
«Ο Ραούφ Ντενκτάς και ο Ντερβίς Έρογλου πάντα έλεγαν ότι ‘δεν θα δοθεί έστω και μία πέτρα στους Ελληνοκύπριους στη Μόρφου’. Όμως, η αντιπολίτευση δεν σταμάτησε να λέει για χρόνια ότι ‘η Μόρφου είναι στο τραπέζι του παζαρέματος’. Αυτός ο θεμέλιος λίθος που καταθέτουμε σήμερα είναι η ωραιότερη απάντηση που δίδεται σε αυτή την νοοτροπία. Οι κυβερνήσεις του ΚΕΕ έκαναν ό,τι υποσχέθηκαν στη Μόρφου και αυτό το έργο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για τούτο».
Εξάλλου, ο «πρόεδρος της βουλής», Ζιγιά Όζτουκλερ είπε ότι η Μόρφου έχει εισέλθει σε μια διαδικασία οικονομικού και κοινωνικού μετασχηματισμού χάρη στα έργα κοινωνικής στέγασης.
Η Μόρφου συνέχισε, «που αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για χρόνια, αφαιρέθηκε από την ατζέντα των διαπραγματεύσεων χάρη στην αποφασιστική βούληση της τ/κ πλευράς». Η περιοχή, είπε, προετοιμάζεται για ένα ισχυρό μέλλον με τις επενδύσεις που έγιναν.
Δήλωσε επίσης ότι οι ρυθμίσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο «υπουργείο εσωτερικών» το 2022 συνέβαλαν σημαντικά στη χρηματοδότηση των έργων κοινωνικής στέγασης.
«Εκείνη την εποχή, ο φόρος επί της ακίνητης περιουσίας των αλλοδαπών αυξήθηκε από 6% σε 12% και το 3% των εσόδων που προέκυψαν μεταφέρθηκε στην Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας και το 3% σε έργα κοινωνικής στέγασης. Η ρύθμιση αυτή, η οποία επιτρέπει σε περισσότερους συμπολίτες μας να αποκτήσουν σπίτι, αύξησε τη βιωσιμότητα των έργων κοινωνικής στέγασης», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ