Μεξικό: Δεν αποκλείουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ, αν και θα θέλαμε να τους αποφύγουμε

Μεξικό: Δεν αποκλείουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ, αν και θα θέλαμε να τους αποφύγουμε

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα ήθελε να αποφύγει την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ μετά τα σαρωτικά δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αν και είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ξένες κυβερνήσεις θα πρέπει να πληρώσουν «πολλά χρήματα» για να καταργηθούν οι δασμοί.

Η Σεϊνμπάουμ δήλωσε στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Οικονομίας Μαρσέλο Εμπράρ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.

«Όσο το δυνατόν περισσότερο θα θέλαμε να αποφύγουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών», είπε. «Δεν θα το αποκλείσουμε, αλλά προτιμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Γκουτέρες στην Κύπρο: Υψηλοί συμβολισμοί, χαμηλές προσδοκίες - Όσα έγιναν μέχρι αυτή την ώρα

Η πρώτη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο κατά τη δεκαετή θητεία του, δημιουργεί, αναμφίβολα υψηλούς συμβολισμούς. Όμως, όσο εξελίσσεται το πρόγραμμά του, τόσο ενισχύεται η αίσθηση ότι η ουσία της πρωτοβουλίας δεν είναι η ανακοίνωση μιας νέας φάσης στο Κυπριακό, αλλά η αποτροπή της πλήρους κατάρρευσης της διαδικασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE