Μεξικό: Δεν αποκλείουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ, αν και θα θέλαμε να τους αποφύγουμε

Μεξικό: Δεν αποκλείουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ, αν και θα θέλαμε να τους αποφύγουμε

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή της θα ήθελε να αποφύγει την επιβολή αμοιβαίων δασμών στις ΗΠΑ μετά τα σαρωτικά δασμολογικά σχέδια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αν και είπε ότι αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ξένες κυβερνήσεις θα πρέπει να πληρώσουν «πολλά χρήματα» για να καταργηθούν οι δασμοί.

Η Σεϊνμπάουμ δήλωσε στην καθιερωμένη πρωινή συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Οικονομίας Μαρσέλο Εμπράρ θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.

«Όσο το δυνατόν περισσότερο θα θέλαμε να αποφύγουμε την επιβολή αμοιβαίων δασμών», είπε. «Δεν θα το αποκλείσουμε, αλλά προτιμούμε να συνεχίσουμε τις συνομιλίες».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε αναμονή κρίσιμων εκθέσεων για τις πυρκαγιές - Σενάρια ανασχηματισμού στο τραπέζι του Χριστοδουλίδη

Σε αναμονή κρίσιμων εκθέσεων για τις πυρκαγιές - Σενάρια ανασχηματισμού στο τραπέζι του Χριστοδουλίδη

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αφορούσε τις αποζημιώσεις προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ορεινή Λεμεσό, δεν περιορίστηκε μόνο στην εξέταση μέτρων ανακούφισης. Στο παρασκήνιο, επανέρχεται εντονότερα από ποτέ το ενδεχόμενο ενός επικείμενου ανασχηματισμού, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να διατηρεί όλα τα σενάρια ανοιχτά και να ζητά «πλήρη και τεκμηριωμένη αξιολόγηση» των γεγονότων από τους αρμόδιους φορείς.