Ο δημοσιογράφος Γιώργος Χρυσάνθου σε ρεπορτάζ στον alpha, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής, ο κ. Χατζηβασιλείου κλήθηκε να δώσει απαντήσεις αναφορικά με το όχημα που ενεπλάκη στο θανατηφόρο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή στον Κυριάκο Όξινο το 2023»
«Υποστήριξε ότι η εταιρεία πώλησε το όχημα στην γιαγιά του Κυριάκου το 2011 και από τότε δεν πήγε ποτέ στο συνεργείο. Όπως ανέφερε, η εταιρεία ενημερώθηκε για ανάκληση από τον κατασκευαστή το 2019 και στάλθηκεμια επιστολή χωρίς ανταπόκριση. Τότε, όπως είπε ο κ. Χατζηβασιλείου, ακολούθησαν δύο προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σταθερό τηλέφωνο που δοθεί στην εταιρεία κατά την αγορά, χωρίς και πάλι να υπάρχει ανταπόκριση», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Alpha, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα κενά και ενδεχομένως την κρατική ανεπάρκεια σε μια διαδικασία που θα έπρεπε ενδεχομένως να είμαστε ενήμεροι εδώ και χρόνια.
Παράλληλα, στην Ερευνητική Επιτροπή τέθηκε και η υπόθεση που επανήλθε στο φως της δημοσιότητας, με μια καταγγελία για την ίδια εταιρεία για ατύχημα με τραυματισμό νεαρού για την οποία έγινε εξωδικαστική συνεννόηση. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο κ. Χατζηβασιλείου είπε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία ενημέρωσε για την ανάκληση του συγκεκριμένου οχήματος το 2019, δηλαδή δύο χρόνια μετά το ατύχημα του 2017.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατέθεσε ο κ. Λούτσιος, ο οποίος ανέφερε ότι «οι μάρκες που εισάγει στην Κύπρο ο δικός τους όμιλος δεν φέρουν αερόσακους Takata. Ωστόσο στη συζήτηση για το γενικότερο πλαίσιο ανακλήσεων, αυτό που βγαίνει είναι ότι ο ίδιος ανέφερε πως ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών δεν ανταποκρίνονται, γιατί κάποιες φορές είτε αμελούν, είτε παίρνουν την επιστολή και νομίζουν ότι είναι κάποιος φόρος και την ανοίγουν ποτέ»
Στα της διαδικασίας, έπονται ακόμη τρία μέλη του ΣΕΜΗΟ όπου και αναμένεται η λήξη της σημερινής συνεδρίας. Συνέχεια θα έχουμε την Τρίτη με τους αντιπροσώπους των μεταχειρισμένων οχημάτων.
Δείτε το απόσπασμα: