Μίλησε για όλα ο ΠτΔ: Όσα αποκάλυψε για το Κυπριακό μέχρι και το «Ηλέκτρα»
Στο Κυπριακό, στην Ενέργεια και στην Οικονομία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του σήμερα.
Για να βελτιώσει την Apple Intelligence, η Apple πρέπει να βρει επιλογές διατήρησης του απορρήτου για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης και ορισμένες από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εταιρεία έχουν περιγραφεί σε μια νέα ανάρτηση στο blog της Έρευνας Machine Learning.
Η Apple χρειάζεται δεδομένα χρήστη για να βελτιώσει τη σύνοψη, τα εργαλεία γραφής και άλλες λειτουργίες της Apple Intelligence, αλλά δεν θέλει να συλλέγει δεδομένα από μεμονωμένους χρήστες. Αντίθετα, η Apple έχει επεξεργαστεί έναν τρόπο για να κατανοήσει τις τάσεις χρήσης χρησιμοποιώντας διαφορικό απόρρητο και δεδομένα που δεν συνδέονται με κανένα άτομο. Η Apple δημιουργεί συνθετικά δεδομένα που είναι αντιπροσωπευτικά των συγκεντρωτικών τάσεων στα πραγματικά δεδομένα χρηστών και χρησιμοποιεί ανίχνευση στη συσκευή για να κάνει συγκρίσεις, παρέχοντας στην εταιρεία πληροφορίες χωρίς την ανάγκη πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες.
Η Apple δημιουργεί πολλά συνθετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για θέματα που είναι κοινά στα email των χρηστών, όπως μια πρόσκληση να παίξετε ένα παιχνίδι τένις στις 3:00 μ.μ. Η Apple στη συνέχεια δημιουργεί μια “ενσωμάτωση” από αυτό το email με συγκεκριμένες πληροφορίες γλώσσας, θέματος και έκτασης. Η Apple ενδέχεται να δημιουργήσει πολλές ενσωματώσεις με διαφορετικό μήκος και πληροφορίες email.
Αυτές οι ενσωματώσεις αποστέλλονται σε έναν μικρό αριθμό χρηστών iPhone που έχουν ενεργοποιημένο το Device Analytics και τα iPhone που λαμβάνουν τις ενσωματώσεις επιλέγουν ένα δείγμα πραγματικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών και υπολογίζουν τις ενσωματώσεις για αυτά τα πραγματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι συνθετικές ενσωματώσεις που δημιούργησε η Apple συγκρίνονται με την ενσωμάτωση για το πραγματικό email και το iPhone του χρήστη αποφασίζει ποια από τις συνθετικές ενσωματώσεις είναι πιο κοντά στο πραγματικό δείγμα.
Στη συνέχεια, η Apple χρησιμοποιεί διαφορικό απόρρητο για να προσδιορίσει ποιες από τις συνθετικές ενσωματώσεις επιλέγονται πιο συχνά σε όλες τις συσκευές, ώστε να γνωρίζει πώς διατυπώνονται συχνότερα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς ποτέ να δει τα email των χρηστών και χωρίς να γνωρίζει ποιες συγκεκριμένες συσκευές επέλεξαν ποιες ενσωματώσεις ως τις πιο παρόμοιες.
Η Apple λέει ότι οι πιο συχνά επιλεγμένες συνθετικές ενσωματώσεις που συλλέγει μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία δεδομένων εκπαίδευσης ή δοκιμής ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παραδείγματα για περαιτέρω βελτίωση δεδομένων. Η διαδικασία παρέχει στην Apple έναν τρόπο να βελτιώσει τα θέματα και τη γλώσσα των συνθετικών email, τα οποία με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τα μοντέλα να δημιουργούν καλύτερες εξόδους κειμένου για περιλήψεις email και άλλες λειτουργίες, χωρίς να παραβιάζεται το απόρρητο των χρηστών.
Η εταιρεία κάνει κάτι παρόμοιο για το Genmoji, χρησιμοποιώντας διαφορικό απόρρητο για να εντοπίσει δημοφιλή prompts και μοτίβα prompts που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της λειτουργίας δημιουργίας εικόνας. Η Apple χρησιμοποιεί μια τεχνική για να διασφαλίσει ότι λαμβάνει μόνο προτροπές Genmoji που έχουν χρησιμοποιηθεί από εκατοντάδες άτομα και τίποτα συγκεκριμένο ή μοναδικό που θα μπορούσε να προσδιορίσει ένα μεμονωμένο άτομο.
Η Apple δεν μπορεί να δει το Genmoji που σχετίζεται με μια προσωπική συσκευή και όλα τα σήματα που αναμεταδίδονται είναι ανώνυμα και περιλαμβάνουν τυχαίο θόρυβο για την απόκρυψη της ταυτότητας του χρήστη. Η Apple επίσης δεν συνδέει δεδομένα με διεύθυνση IP ή αναγνωριστικό που θα μπορούσε να συσχετιστεί με έναν λογαριασμό Apple.
Και με τις δύο αυτές μεθόδους, μόνο οι χρήστες που έχουν επιλέξει να στείλουν το Device Analytics στην Apple συμμετέχουν στη δοκιμή, επομένως εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιούνται τα δεδομένα σας με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.
Η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση διαφορικών τεχνικών απορρήτου για τη βελτίωση του Image Playground, της δημιουργίας αναμνήσεων, των εργαλείων γραφής και της οπτικής νοημοσύνης σε iOS 18.5, iPadOS 18.5 και macOS Sequoia 15.5.
Πηγή: techblog.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις