Επαναλειτουργεί μετά από ένα χρόνο η Μονή Αββακούμ - Θα επιστραφούν τα ιερά λείψανα

Επαναλειτουργεί μετά από ένα χρόνο η Μονή Αββακούμ - Θα επιστραφούν τα ιερά λείψανα

Επαναλειτουργεί η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Μάρτιο του 2024.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, «η Ιερά Μονή θα λειτουργεί άχρι καιρού ως προσκύνημα. Πρόσβαση θα υπάρχει στον τάφο του Αγίου και στον Ιερό Ναό».

Η Μητρόπολη, όπως σημειώνεται, έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της μονής, με στόχο την πνευματική αναγέννηση του χώρου και την εξυπηρέτηση των πιστών.

Επιπλέον, τα ιερά λείψανα του Οσίου Αββακούμ, τα οποία είχαν μεταφερθεί προσωρινά στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Φτερικούδι, θα επιστραφούν στη μονή και θα εγκατασταθούν στο καθολικό της Μονής προς προσκύνηση.

Όπως ενημερώνει η Μητρόπολη Ταμασού, το ιερό προσκύνημα θα λειτουργεί για όλη την διακαινήσιμο εβδομάδα, 21-27 Απριλίου, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4 :30 μ.μ. Την ερχόμενη Δευτέρα της Λαμπρής, 21 Απριλίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 π.μ.

Μετά την διακαινήσιμο εβδομάδα θα λειτουργεί μόνο κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τις ίδιες ώρες, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4:30 μμ.

Κάθε Σάββατο στις 7 π.μ. θα τελείται Θεία Λειτουργία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

ΠτΔ: Ανέπεμψε έξι νόμους - Ζήτησε από τη Βουλή μικρές αλλαγές για πολλαπλές συντάξεις

Υπέρ των Νόμων που ψήφισε η Βουλή για τη ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων κρατικών αξιωματούχων τάσσεται επί της αρχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Ωστόσο, στη βάση υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας, ζητεί από τη Βουλή να προβεί σε μικρές αλλαγές, ώστε να ξεπεραστούν ζητήματα που αφορούν τη συνταγματικότητα ή τη δυνατότητα εφαρμογής τους, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE