Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Επιμένει το ΔΗΚΟ για συμπόρευση με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Σε πορεία βουλευτικών εκλογών αναμένεται να εισέλθουν τα κόμματα,αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Οι εσωτερικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει με τις λεγόμενες ασκήσεις επί χάρτου και ονόματα, τα οποία πέφτουν στο τραπέζι.

Στο ΔΗΚΟ, μετά την πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Πανίκου Λεωνίδου, για συμπόρευση με τα κόμματα ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2026, με κοινό ψηφοδέλτιο, το θέμα δεν ξεχάστηκε. Αντίθετα, παρά τις επίσημες δηλώσεις από πλευράς ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ ότι δεν υπάρχει κοινή βάση, για να στηριχθεί η όποια συνεργασία, το κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου, αναμένεται να στείλει επιστολή προς τα άλλα δύο συνεργαζόμενα κόμματα της κυβέρνησης, για συνάντηση.

ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ δεν βλέπουν με θετικό μάτι, ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η ΕΔΕΚ παραπέμπει σε συνεδριακή απόφαση για αυτόνομη κάθοδο, ωστόσο δεν αποκλείει μια συνάντηση με το ΔΗΚΟ αφού προηγηθεί πρόσκληση εκ μέρους του Νικόλα Παπαδόπουλου. Στη ΔΗΠΑ, ο Αντιπρόεδρος της παράταξης Μαρίνος Κλεάνθους ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM,ότι οι όποιες συνεργασίες των κεντρώων κομμάτων στις βουλευτικές δεν μπορεί να περιορίζεται σε εκλογικές σκοπιμότητες ή σε δημοσίους λόγους χωρίς περιεχόμενο, αλλά σε θέσεις αρχών στα βασικά ζητήματα. Μάλιστα όπως ανέφερε ο κ. Κλεάνθους, δεν μπορούν να αγνοηθούν οι ουσιαστικές πολιτικές διαφορές που υφίστανται με τα κόμματα του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου», κυρίως ως προς τις θέσεις τους για το Κυπριακό, την οικονομία, την υγεία, την εργασία και άλλα σοβαρά ζητήματα εσωτερικής διακυβέρνησης».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Νεκρή Ζώνη: Αναμονή για επίσκεψη Λακρουά στην Κύπρο – Βλέπει Χριστοδουλίδη για UNFICYP και αυξανόμενη ένταση

Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE