Φαρμακεία στην Αγία Νάπα: Αυτό είναι το ωράριο - Ξεκαθαρίζουν το τοπίο με ανακοινώσεις Υπ. Υγείας και Υφυπ. Τουρισμού

Φαρμακεία στην Αγία Νάπα: Αυτό είναι το ωράριο - Ξεκαθαρίζουν το τοπίο με ανακοινώσεις Υπ. Υγείας και Υφυπ. Τουρισμού

Διευκρινήσεις μέσω ανακοινώσεων για τα κλειστά φαρμακεία στην Αγία Νάπα δίνουν υπουργείο Υγείας και υφυπουργείο Εξωτερικών.

Αναφορικά με το θέμα του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Νάπας, το Υπουργείο Υγείας επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που συντρέχουν από τη σημαντική αύξηση του πληθυσμού, λόγω τουρισμού, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Νάπας, το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, αποφάσισε μετά από σύσταση του Συμβούλιου Φαρμακευτικής, το οποίο συνεδρίασε στις 9 Απριλίου, όπως:

Κατά την περίοδο 1η Μαΐου – 31η Οκτωβρίου θα εφαρμόζεται ελεύθερο ωράριο στη λειτουργία των φαρμακείων (περιλαμβανομένης και της καθημερινής λειτουργίας των εφημερευόντων φαρμακείων).
Κατά την περίοδο 1η Νοεμβρίου – 30η Απριλίου θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση επαρκής αριθμός διημερευόντων φαρμακείων με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού. Τα διημερεύοντα φαρμακεία για την εν λόγω περίοδο θα λειτουργούν ως εξής:
Καθημερινές πλην Τετάρτης – Ένα (1) διημερεύων φαρμακείο.
Τετάρτη και Σάββατο απόγευμα – Δύο (2) διημερεύοντα φαρμακεία.
Κυριακή – Τρία (3) διημερεύοντα φαρμακεία.

Με τις πιο πάνω αποφάσεις επιλύεται ένα διαχρονικό πρόβλημα και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίας Νάπας καθ΄ όλες τις ώρες και μέρες του έτους.

Σε σχέση με το θέμα των ωραρίων των Φαρμακείων του Δήμου Αγίας Νάπας, το Υφυπουργείο Τουρισμού διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το συγκεκριμένο θέμα άπτεται, ως γνωστό, των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας, το οποίο χειρίζεται το θέμα. Τα ωράρια των φαρμακείων καθορίζονται μέσα από θεσμοθετημένες διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετέχουν το Υπουργείο Υγείας, ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το Συμβούλιο Φαρμακευτικής. Το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν συμμετέχει στις συγκεκριμένες θεσμοθετημένες διαβουλεύσεις.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι, σε ανύποπτο χρόνο, ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), διά του Προέδρου του κ. Πλούταρχου Γεωργιάδη, επικοινώνησε με το Υφυπουργείο Τουρισμού ζητώντας πληροφόρηση, κυρίως στατιστικού χαρακτήρα, για τα τεκταινόμενα του τουρισμού, την οποία και έλαβε.

Το πώς έχει αξιοποιηθεί ή ερμηνευθεί η συγκεκριμένη πληροφόρηση στο πλαίσιο της διαβούλευσης από τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο, είναι κάτι που το Υφυπουργείο Τουρισμού δεν είναι σε θέση να γνωρίζει.

Η θέση του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι ότι κανένας επισκέπτης, όπως και κανένας πολίτης της Δημοκρατίας, δεν πρέπει να ταλαιπωρείται, ειδικά για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου.

Είμαστε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το θέμα οδεύει προς οριστική επίλυση, που αυτό είναι και το πλέον σημαντικό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.