Την εντόπισαν στην Αγγλία: Ήταν καταζητούμενη για υποθέσεις εικονικών γάμων και εμπορίας προσώπων - Δικάζεται στην Κύπρο

Την εντόπισαν στην Αγγλία: Ήταν καταζητούμενη για υποθέσεις εικονικών γάμων και εμπορίας προσώπων - Δικάζεται στην Κύπρο

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, μετέφεραν σήμερα 30/04/2025 τα ξημερώματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, καταζητούμενη για υποθέσεις εικονικών γάμων. Η συλληφθείσα ήταν μέλος οργανωμένου εγκληματικού κυκλώματος που δρούσε στην Κύπρο για την τέλεση εικονικών γάμων, με την συμμετοχή ευάλωτων ατόμων.

Τα αδικήματα, διαπράχθηκαν μεταξύ της περιόδου 2019-2020 στη Ρουμανία και στην Κύπρο και αφορούν τρεις εικονικούς γάμους μεταξύ γυναικών από την Ευρώπη και αντρών από την Ασία. Να σημειωθεί ότι για τις ίδιες υποθέσεις, καταζητούνται με ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα, ακόμη δύο πρόσωπα.

Η υπόθεση, αφορά στα αδικήματα της εμπορίας προσώπων με σκοπό την διάπραξη εγκληματικών δραστηριοτήτων, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, υποβοήθησης της παράνομης εισόδου/διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος. Καταχωρήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε όπως η κατηγορούμενη παραμείνει υπόδικη μέχρι τις 30/05/2025, όπου είναι ορισμένη η επόμενη δικάσιμος.

Να σημειωθεί ότι για τις ίδιες υποθέσεις, στις 12/03/2025, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, βρήκε ένοχους άλλα τρία πρόσωπα.

Για την παρούσα υπόθεση, η Αστυνομία συνεργάσθηκε υπό τον συντονισμό της ΕUROPOL, με ακόμα 3 χώρες, την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρουμανία, όπου στο πλαίσιο της διερεύνησης, εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης τα οποία και εκτελέσθηκαν με την μεταφορά στο έδαφος της Δημοκρατίας, καταζητούμενων προσώπων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος και η ΥΑ&Μ Αρχηγείου διερεύνησαν τις υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE