Ουστέλ: Ανακοίνωσε διευκολύνσεις προς αλλοδαπούς που αγοράζουν περιουσία στα κατεχόμενα

 Ουστέλ: Ανακοίνωσε διευκολύνσεις προς αλλοδαπούς που αγοράζουν περιουσία στα κατεχόμενα

Απόφαση, η οποία αίρει σε μεγάλο βαθμό τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τους αλλοδαπούς που αγοράζουν περιουσία και διαμένουν στα κατεχόμενα πήρε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους, σύμφωνα με δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ.

Όπως μεταδίδει η «Ντιγιαλόγκ», σύμφωνα με το ΓΤΠ, σύμφωνα με την απόφαση θα δίδεται πενταετής «άδεια διαμονής» σε αλλοδαπούς που αγοράζουν περιουσίες και όταν συμπληρώνεται αυτό το χρονικό διάστημα η «άδεια» θα ανανεώνεται.

Ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι με τροποποίηση στον «κανονισμό περί αλλοδαπών και αδειών διαμονής» έγιναν βήματα που μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος όσων ζουν, επενδύουν ή βρίσκονται στα κατεχόμενα με σκοπό να συμβάλουν στην οικονομία.

Είπε ότι σε αυτό το πλαίσιο παρασχέθηκε η διευκόλυνση «βίζας 90 ημερών» στο «συμβόλαιο πώλησης ακίνητης περιουσίας» και ότι όσον αφορά τα παιδιά κάτω των 18 χρόνων, θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να πάρουν «άδεια διαμονής» σε περίπτωση που φοιτούν σε ιδρύματα δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης εγγεγραμμένα στο λεγόμενο υπουργείο παιδείας.

Ο Ουνάλ Ουστέλ ανέφερε ότι ανάμεσα στα βήματα που έγιναν είναι η παραχώρηση μακροπρόθεσμης «άδειας διαμονής» σε κατόχους ακίνητων περιουσιών με «τίτλο ιδιοκτησίας», η εξαίρεση των ξένων παιδιών που φοιτούν στα κατεχόμενα από την υποχρέωση να πάρουν «βίζα» και η εξασφάλιση αμνηστίας σε ποινές.

Πρόσθεσε ακόμα ότι για να μπορούν να επωφελούνται από το «δικαίωμα της εξαίρεσης» οι αλλοδαποί που παντρεύονται με «πολίτες της τδβκ» - όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος - με τη νέα ρύθμιση τίθεται ο όρος η πράξη του γάμου να έχει πραγματοποιηθεί εντός του χρονικού διαστήματος που έχει «νόμιμο καθεστώς στη χώρα» το εν λόγω πρόσωπο.

Ανέφερε ότι επιμηκύνθηκε η περίοδος παραχώρησης «άδειας παραμονής μικρής διάρκειας» και ότι η πρώτη «άδεια» θα δίδεται για τουλάχιστον έναν χρόνο και στην επόμενη αίτηση αυτή η διάρκεια αυξάνεται σε δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE