"Ο τομέας της Παιδείας για μένα είναι όπως τα εθνικά θέματα. Η συνεργασία πρέπει να είναι εξαιρετική, υπάρχουν τεράστιες προοπτικές, μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, είτε όσον αφορά την ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, είτε για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, όπως η παραβατικότητα και κάποια άλλα θέματα που υπάρχουν, και είναι σημαντικό να δούμε αποτελέσματα", ανέφερε.
Αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από ελληνικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα να έρθουν στην Κύπρο αλλά και Κυπριακά να λειτουργήσουν στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι υπήρχαν κάποια θέματα "για τα οποία μίλησα με τον Πρωθυπουργό και μου απάντησε, άρα υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους υπάρχει έδαφος συνεργασίας και χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε στην Κύπρο και ελπίζω να υπήρξαν αποτελέσματα".
Από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι συναντήσεις που είχαν με την κ. Ζαχαράκη ήταν εξαιρετικές, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αποφάσεις να δημιουργηθεί από κοινού εκπαιδευτικό υλικό.
Πρόσθεσε ότι μίλησαν, ανάμεσα σε πολλά άλλα θέματα, και για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, και σημείωσε ότι το πρώτο κοινό Συνέδριο για στελέχη, επιθεωρητές και συμβούλους, με θέμα την αντιμετώπισης της βίας και της παραβατικότητας, θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο και το οποίο αναμένεται να θεσμοθετηθεί.
Η κ. Ζαχαράκη, από την πλευρά της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία των δύο Υπουργείων είναι βαθιά ουσιαστική και πολυετής.