«Καμία έκπτωση στους ελέγχους»: Έρχονται αλλαγές στις πωλήσεις αλκοόλ – Τι ισχύει σήμερα και τι προτείνουν οι βουλευτές

«Καμία έκπτωση στους ελέγχους»: Έρχονται αλλαγές στις πωλήσεις αλκοόλ – Τι ισχύει σήμερα και τι προτείνουν οι βουλευτές

Πρόταση νόμου που τροποποιεί τη διάρκεια ισχύος των αδειών λιανικής πώλησης οινοπνευματωδών ποτών κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή από ομάδα βουλευτών του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σύμφωνα με την πρόταση, οι άδειες θα ισχύουν πλέον για περίοδο τριών ετών από την ημερομηνία έκδοσης τους και θα μπορούν να ανανεώνονται για επιπλέον τριετείς περιόδους, νοουμένου ότι πληρούνται οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις του σχετικού νόμου.

Την πρόταση συνυπογράφουν οι βουλευτές Χαράλαμπος Πάζαρος, Νίκος Σύκας, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, Νίκος Γεωργίου και Ονούφριος Κουλλάς.

Όπως ανέφερε στο ThemaOnline, ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ένας εκ των εισηγητών της πρότασης, «στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η αποφυγή της ετήσιας ταλαιπωρίας για τους ιδιοκτήτες υποστατικών, οι οποίοι κάθε χρόνο χρειάζεται να συλλέγουν έγγραφα και να περιμένουν νέα έγκριση».

Τόνισε, την ίδια ώρα, πως δεν γίνεται «καμία έκπτωση στους ελέγχους», σημειώνοντας πως οι τοπικές αρχές που εκδίδουν τις άδειες θα έχουν περισσότερο χρόνο για να προβαίνουν σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Αυστηρές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας

Η πρόταση δεν αλλάζει τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας, οι οποίες παραμένουν αυστηρές. Μεταξύ άλλων, ο αιτητής πρέπει:

  • Να έχει καλό χαρακτήρα, χωρίς σοβαρά ποινικά αδικήματα στο ιστορικό του.
  • Να μην έχει καταδικαστεί για εγκλήματα όπως φόνος, ληστεία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών ή αδικήματα κατά της οικογένειας και των ανηλίκων.
  • Ο χώρος πώλησης να είναι κατάλληλος, και να μην βρίσκεται πλησίον τόπων λατρείας ή άλλων ευαίσθητων σημείων, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Η πιο πάνω πρόταση αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη περίοδο στην Επιτροπή Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE