ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nεοφύτου: Λάθος πολιτικές σκότωσαν την παραγωγή πορτοκαλιού

Nεοφύτου: Λάθος πολιτικές σκότωσαν την παραγωγή πορτοκαλιού

Δεν μπορεί οι πολιτικές και στον τομέα της βιομηχανίας να χαράζονται από γραφεία αποξενωμένα από την αγορά και είναι κρίμα μέσα από την πολιτική μας για τον πράσινο τρυγητό να κινδυνεύουν να κλείσουν βιομηχανίες όπως η ΚΕΑΝ, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, με αφορμή περιοδεία του στο εργοστάσιο της εταιρείας, στη Λεμεσό.

 
Μετά από ενημέρωση από τη Διεύθυνση της εταιρείας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως "για ακόμη μια φορά βρέθηκα απέναντι από λανθασμένες πολιτικές, βρέθηκα να νιώθω ενοχές ως αποτέλεσμα της γραφειοκρατίας", κάνοντας  - όπως είπε - ο ίδιος αυτοκριτική, ως Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.
 
"Δεν μπορεί οι πολιτικές και στον τομέα της βιομηχανίας να χαράζονται από γραφεία αποξενωμένα από την αγορά και  είναι κρίμα  να έχουμε τέτοιες πολιτικές για τον πράσινο τρυγητό, που κινδυνεύουν να κλείσουν βιομηχανίες όπως είναι η ΚΕΑΝ",  είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι, όπως πληροφορήθηκε, τα τελευταία χρόνια, παρόμοιες εταιρείες έχουν κλείσει λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή των πολιτικών που υιοθετήθηκαν με το εμπάργκο εξαγωγών προς τη Ρωσία.
 
Όπως εξήγησε, "με το εμπάργκο για εξαγωγές στη Ρωσία, παρά το ότι οι εξαγωγές μας ήταν πολύ λίγες και σε μαντόρες και σε πορτοκάλια στη Ρωσία, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν ένα σχέδιο για τον πράσινο τρυγητό, που ουσιαστικά σκότωσαν την παραγωγή πορτοκαλιού και μαντόρας".
 
Διερωτήθηκε επίσης πώς είναι δυνατόν στην Κύπρο, "που έπρεπε να ήταν η χώρα του πορτοκαλιού", να κινδυνεύουμε να μην έχουμε παραγωγή, "εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών που χαράζονται από γραφεία αποξενωμένα από την αγορά". Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ακόμα ότι "πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες".
 
Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το ενδιαφέρον του, η εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας Κικούλα Κότσαπα, είπε πως τα τελευταία χρόνια η παραγωγή πορτοκαλιού έχει μειωθεί σε σημείο που η εταιρεία λαμβάνει μόλις το 50% των αναγκών της παραγωγής της σε πορτοκάλια.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-2)

LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-2)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top