Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης - Έγινε αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης - Έγινε αισθητός και στην Αττική

Σεισμός 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ - σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου - έγινε στις 6:19 το πρωί σήμερα Πέμπτη στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 55 χλμ. βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου στην Κρήτη.

Κατά την ίδια πρώτη εκτίμηση το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 37 χλμ.

Ο σεισμός, πάντως, έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Αττικής ενώ δημοσιογράφοι από την Κρήτη έκαναν λόγο για δόνηση μεγάλης διάρκειας που προκάλεσε ανησυχία καθώς σημειώθηκε πολύ νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα «είχε σημαντικό βάθος και αυτό είναι σημαντικό γιατί μάλλον δεν θα έχουμε εκδήλωση τσουνάμι».

Είναι σε τάφρο όχι στο ελληνικό τόξο, πρόσθεσε ο κ. Λέκκας εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες ζημιές στην Κρήτη.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης – Ερχιουρμάν μαζί στο φεστιβάλ της Πύλας – Νέο ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης – Ερχιουρμάν μαζί στο φεστιβάλ της Πύλας – Νέο ραντεβού την επόμενη εβδομάδα

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωσή της.

BEST OF TOTHEMAONLINE