Οι Παγκύπριοι σύλλογοι σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι η νομοθεσία αυτή «επηρεάζει άμεσα τον τρόπο εργασίας τους τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον» τονίζοντας ότι «παρουσιάζει κενά, και σοβαρά νομικά και λειτουργικά προβλήματα, καθώς δεν διαχωρίζει με σαφήνεια και ρητά το πεδίο εφαρμογής του και δεν διευκρινίζεται στις πρόνοιες του ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες υγείας καλύπτονται από το νομοσχέδιο».
Σημειώνουν επίσης ότι, εξάγεται το συμπέρασμα ότι αποκλείονται, καθώς «δίνεται η ερμηνεία ότι οι υπηρεσίες αυτές, θα παρέχονται αποκλειστικά και μόνο μέσα από τα Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης».
Η Πρόεδρος Λογοπαθολόγων Κύπρου, Άννα Θεοδούλου, μιλώντας στο ThemaOnline, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ανακρίβειες όσο αφορά τον δικό μας ρόλο. Με αυτό τον τρόπο ακυρώνουν εντελώς το πτυχίο μας και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε και ως επαγγελματίες υγείας, ζητούμε τροποποιήσεις καθώς και διευκρινίσεις»
To ThemaOnline επικοινώνησε παράλληλα και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιο Δίπλαρο ο οποίος από πλευράς του ανέφερε χαρακτηριστικά πως δημιουργήθηκε μια ανησυχία χωρίς λόγο, αφού το επάγγελμά τους δεν σχετίζεται με αυτό το νομοσχέδιο.
«Το όλο ζήτημα τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας η οποία ξεκαθάρισε πώς δεν επηρεάζεται καθόλου το επάγγελμα των λογοθεραπευτών. Παρόλα αυτά το ζήτημα θα τεθεί ξανά σήμερα (22/05) ενώπιον της Επιτροπής Υγείας ώστε να εξαλειφθεί κάθε ίχνος ανησυχίας», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν επηρεάζονται καθόλου και θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά. Το επάγγελμά τους δεν σχετίζεται με αυτό το νομοσχέδιο, θα δουλεύουν με το ίδιο καθεστώς», συμπλήρωσε.