Γνωρίζετε από τι είναι φτιαγμένη η πάπρικα;

Γνωρίζετε από τι είναι φτιαγμένη η πάπρικα;

Η πάπρικα, και ο πιο γευστική έκδοσή της, η καπνιστή πάπρικα εμφανίζονται συχνά στα πιάτα για να τα κάνουν πιο νόστιμα.

Κι αν νομίζετε ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, μάλλον θα απογοητευτείτε. Και σίγουρα δεν είναι κάποιο δέντρο που την παράγει...

Μία αυστραλιανή εταιρεία τροφίμων μάλιστα ενημέρωσε το κοινό της, ότι η πάπρικα δεν είναι δικό της ιδιαίτερο φυτό, αλλά κανονικές πιπεριές που έχουν αποξηρανθεί.

Όπως αναφέρουν οι αναρτήσεις, η πάπρικα παρασκευάζεται από θρυμματισμένες γλυκές και ήπιες πιπεριές. Οι πιο πικάντικες πιπεριές μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη από τους πρώτους Ισπανούς εξερευνητές της Αμερικής. Με την πάροδο του χρόνου, οι Ευρωπαίοι αναπαρήγαγαν όλο και πιο ήπιες εκδοχές του φυτού, βγάζοντας μια πολύ πιο γλυκιά γεύση.

Οι πιπεριές που χρησιμοποιούνται για την πάπρικα - παρά τις ομοιότητες όσον αφορά τη γλυκύτητα και την έλλειψη καρυκευμάτων και ανήκουν στην ίδια οικογένεια - είναι μακρύτερες και λεπτότερες από τις πιπεριές που πωλούνται στις ΗΠΑ. Οι πιο καυτερές εκδοχές της πάπρικας περιλαμβάνουν πιπεριές τσίλι, καθώς και τις πιο γλυκές ποικιλίες πιπεριών, αλλά στην Ουγγαρία - όπου έχει γίνει το εθνικό μπαχαρικό - χρησιμοποιείται κυρίως η γλυκιά εκδοχή.

Εν ολίγοις, δεν έχει το δικό του δέντρο, αφού είναι το ίδιο ακριβώς που χρησιμοποιείται ήδη για τις συνηθισμένες πιπεριές.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο -  Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Βίντεο: Ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά για μαχαιρώματα πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου στην Πάφο - Άφαντο το φονικό μαχαίρι

Επανασυνελήφθη ο 58χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον 26χρονο Αλέξανδρο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 58χρονος είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις που αφορούσαν τραυματισμούς με μαχαίρι, πριν προχωρήσει στην επίθεση που στοίχισε τη ζωή στον 26χρονο στα Κονιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE