«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα»: Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την αξιολόγηση FITCH

«Συνεχίζουμε με σοβαρότητα»: Ικανοποιημένος ο ΠτΔ από την αξιολόγηση FITCH

Την ικανοποίησή του για την επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίπεδο Α- από τον διεθνή οίκο Fitch εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα συνέχισης της υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής.

Σε ανάρτηση του στο Twitter ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «Συνεχίζουμε με σοβαρότητα, στη βάση του τρίπτυχου: δημοσιονομική υπευθυνότητα, ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις».

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch κατά την 23η Μαΐου 2025 εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στο επίπεδο Α- με σταθερή προοπτική.

Σε ένα αβέβαιο γεωπολιτικό περιβάλλον και μια συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα που πηγάζει από τις πρόσφατες εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο ο οίκος Fitch διατηρεί την ΚΔ σε ένα ψηλό σημείο αναγνωρίζοντας την πολύ καλή οικονομική πορεία των τελευταίων χρόνων καθώς και τις πολύ καλές προοπτικές για το εγγύς μέλλον παρά τις τεράστιές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν τόσο στο εγγύτερο (κρίση στην μέση ανατολή, πόλεμος στην Ουκρανία) αλλά και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον (επιβολή δασμών, διατάραξη διεθνούς εμπορίου).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Η μάχη της επόμενης ημέρας άρχισε- Μεταβατική προεδρία, αμφισβήτηση και η σύγκρουση για την «ψυχή» του κόμματος

ΕΔΕΚ: Η μάχη της επόμενης ημέρας άρχισε- Μεταβατική προεδρία, αμφισβήτηση και η σύγκρουση για την «ψυχή» του κόμματος

Η εκλογή μεταβατικού προέδρου στην ΕΔΕΚ, που ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου, μόνο μια τυπική εσωκομματική διαδικασία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Αντίθετα, αποτελεί το πρώτο μεγάλο πολιτικό τεστ μετά τη βαθιά κρίση που προκάλεσε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, την παραίτηση του Νίκου Αναστασίου από την προεδρία και το θυελλώδες Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της 5ης Ιουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE