«Έφυγε» ο δάσκαλος της Κερύνειας και αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γιώργος Ματθαίου - Δείτε φωτογραφία

«Έφυγε» ο δάσκαλος της Κερύνειας και αγωνιστής της ΕΟΚΑ Γιώργος Ματθαίου - Δείτε φωτογραφία

Απεβίωσε την Παρασκευή (23/05) ο Γιώργος Ματθαίου, από τα Λιβερά Κερύνειας.

Ο Γιώργος Ματθαίου υπήρξε καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας και εργάστηκε σε Γυμνάσια της Κερύνειας, ενώ μετά την τουρκική εισβολή συνέχισε τη σταδιοδρομία του στα σχολεία της Λεμεσού. Είχε παντρευτεί τη σύζυγό του Irene, Αγγλίδα από τη Σκωτία, με την οποία απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959) ως σύνδεσμος και τροφοδότης των αγωνιστών. Μετά την εισβολή, εγκαταστάθηκε στα Πλατανίσκια Λεμεσού και εργάστηκε στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών, με αντικείμενο τη συγκέντρωση προφορικής παράδοσης από πρόσφυγες.

Υπήρξε για χρόνια πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου Λιβερών «Ο Φάρος» και είχε αναπτύξει έντονη δράση για τις κατεχόμενες περιουσίες, καταθέτοντας και σχετική αγωγή εναντίον του Τούρκου επιχειρηματία Μπουλουτογλουλαρί.

Η ημερομηνία και ο τόπος της κηδείας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε μια ισχυρότερη και υγιέστερη Ευρώπη»

Μαζί, μπορούμε να χτίσουμε τα θεμέλια για μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική και υγιέστερη Ευρώπη, σύμφωνα με την ατζέντα για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2030, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του την Πέμπτη, στο 13ο Διεθνές Πολυεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο (IMBMC), το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 8 Νοεμβρίου από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE