Έντονος ο ΠτΔ - «Οι συνεργασίες κάποιων με δικτάτορες και εγκληματίες οδήγησαν στο να έχουμε απώλειες»

Έντονος ο ΠτΔ - «Οι συνεργασίες κάποιων με δικτάτορες και εγκληματίες οδήγησαν στο να έχουμε απώλειες»

Η συνεχής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι κάτι που δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από τον οποιονδήποτε, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης στο περιθώριο της τελετής εγκαινίων του Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος σε επικρίσεις στο εσωτερικό σε σχέση με τη στάση της Λευκωσίας απέναντι στο Ισραήλ, έστειλε το μήνυμα ότι «δεν προσφέρονται όλα για προεκλογική εκστρατεία».

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι η Κυβέρνηση δέχεται πυρά σε σχέση με την στάση που τηρεί απέναντι στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «η συνεχής μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι κάτι που δεν μπορεί να παρεμποδίζεται από τον οποιονδήποτε και όποιος το παρεμποδίζει, είναι καταδικαστέο και αυτή είναι η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σημείωσε δε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν η πρώτη χώρα που ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσα από την «Αμάλθεια» για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους που διαμένουν στη Γάζα. «Και αυτή η πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας από τον αραβικό κόσμο, εκτός από κάποια κόμματα στην Κύπρο. Άρα θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί και δεν προσφέρονται όλα για προεκλογική εκστρατεία», είπε. «Ξέρετε, έχω ακούσει για συνεργάτες για εγκληματίες, για δολοφόνους. Ξέρετε ότι οι συνεργασίες κάποιων με δικτάτορες και εγκληματίες οδήγησαν στο να έχουμε απώλειες στην Κύπρο, απώλειες συμπατριωτών μας εν καιρώ ειρήνης. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί όταν μιλάμε», είπε τέλος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Με την ίδια εποικοδομητική στάση, με τη νηφαλιότητα αλλά και την πολιτική βούληση που μας χαρακτηρίζει, διατηρώντας ως μοναδικό στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα προσέλθουμε αύριο στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για την προσεχή Παρασκευή, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE