Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην κατεχόμενη Λευκωσία, είπε ότι είχαν μια πολύ καλή και παραγωγική συνάντηση και ότι άκουσε τον κ. Τατάρ πολύ προσεκτικά «για τις ανησυχίες του, για το περιουσιακό».
Πρόσθεσε ότι συζήτησαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν τον Μάρτιο στη συνάντηση στη Γενεύη «γιατί πρέπει να έχουμε αποτελέσματα για την επόμενη συνάντηση τον Ιούλιο». Η κ. Ολγκίν ανέφερε ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στη Νέα Υόρκη, ωστόσο πηγές των Ηνωμένων Εθνών διευκρινίζουν ότι η νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι στη Γενεύη.
«Θα εργαστούμε, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να δώσω μια γέφυρα για να έχουμε αποτελέσματα», τόνισε.
Η κ. Ολγκίν υπενθύμισε ότι είχε και συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο επίσης συζήτησε για όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη.
«Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή αρχή, πρέπει να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και αυτός είναι ο τρόπος για να το κάνουμε, ακούγοντας και τους δύο ηγέτες και τις ανησυχίες τους», κατέληξε.