Φαίδωνας Φαίδωνος καταγγέλλει δίκτυο ξεπλύματος από καρτέλ – Τον καλεί για κατάθεση η Αστυνομία

Φαίδωνας Φαίδωνος καταγγέλλει δίκτυο ξεπλύματος από καρτέλ – Τον καλεί για κατάθεση η Αστυνομία

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνουν οι καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, για εμπλοκή της Κύπρου σε διεθνές δίκτυο ξεπλύματος χρήματος από καρτέλ ναρκωτικών, με την Αστυνομία να τον καλεί να δώσει γραπτή κατάθεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο Αρχηγός του Σώματος, Θεμιστός Αρναούτης, επικοινώνησε σήμερα με τον κ. Φαίδωνος, ζητώντας του να προσέλθει στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να δώσει γραπτή κατάθεση σχετικά με όσα έχει δηλώσει δημόσια. Ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε κώλυμα να προσέλθει σήμερα και ανέφερε ότι θα μας ενημερώσει για το πότε μπορεί να παρουσιαστεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για τον σκοπό αυτό.

Οι δηλώσεις του κυρίου Φαίδωνος, που αναρτήθηκαν στο Facebook, κάνουν λόγο για δραματική κατάσταση στην Κύπρο, με τη χώρα να έχει μετατραπεί όχι μόνο σε αγορά μεγάλης κατανάλωσης ναρκωτικών αλλά και σε διαμετακομιστικό κόμβο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο φαινόμενο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, μέσω εταιρειών Forex με έδρα την Κύπρο και θυγατρικές στη Λατινική Αμερική, καταγγέλλοντας ότι υπάρχει απουσία εποπτείας από τις αρμόδιες Αρχές.

«Οι Αρχές οφείλουν να δράσουν, όχι να κρύβονται», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας για πλήρη διαφάνεια και διερεύνηση των ροών χρήματος. Παράλληλα, έθεσε σειρά ερωτημάτων για τη λειτουργία των εμπλεκόμενων εταιρειών και για τα ενδεχόμενα οφέλη που αποκομίζουν πρόσωπα «με κοστούμια και γραβάτες», όπως σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE