Κύπρος – Ινδία: Νέα εποχή συνεργασίας με την υπογραφή στρατηγικής Διακήρυξης

Κύπρος – Ινδία: Νέα εποχή συνεργασίας με την υπογραφή στρατηγικής Διακήρυξης

Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης θα υπογράψουν Κύπρος και Ινδία τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης, που θα καθορίζει τη συνολική στρατηγική σχέση Κυπριακής Δημοκρατίας-Ινδιας, αποτελεί μια «ιστορική και ουσιαστική εξέλιξη».

«Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα προς την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, το οποίο αναγνωρίζει τη στρατηγική αξία που αποδίδεται αμοιβαία από τις δύο χώρες και δημιουργεί το θεσμικό υπόβαθρο για μια συστηματική, πολυεπίπεδη και μεσοπρόθεσμη συνεργασία», ανέφερε η ίδια πηγή.

Η εξέλιξη αυτή, προστίθεται, ενισχύει τον ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αξιόπιστου εταίρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και αναδεικνύει τις δυνατότητες για τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια, η άμυνα, οι επενδύσεις, οι ψηφιακές τεχνολογίες και η πράσινη μετάβαση.

Με την Κοινή Διακήρυξη, Κύπρος και Ινδία δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν μαζί στη νέα εποχή γεωπολιτικών και γεωοικονομικών ανακατατάξεων, με έμφαση στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE