Πρόλαβαν τα χειρότερα: Ξέσπασε πυρκαγιά στον Πωμό

Πρόλαβαν τα χειρότερα: Ξέσπασε πυρκαγιά στον Πωμό

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 22 Ιουνίου 2025 και ώρα 12:35, στις παρυφές του Δάσους Πάφου, εντός των ορίων της κοινότητας Πωμού, στην περιοχή Σύμβουλας, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως στις 12:55, αφού έκαψε μικρή έκταση περίπου μισού δεκαρίου με άγρια χόρτα και χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, χάρη στην άμεση επέμβαση δέκα ατόμων του Τμήματος Δασών με τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Η περιοχή θεωρείται υψηλού κινδύνου για έκρηξη και επέκταση πυρκαγιών λόγω της πυκνής βλάστησης, της δυσπρόσιτης μορφολογίας, των έντονων κλίσεων και των ισχυρών ανέμων από τη θάλασσα. Σημαντική ήταν η συμβολή των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας, όπως οι δασοκομικές παρεμβάσεις και ο καθαρισμός χόρτων σε ιδιωτικές εκτάσεις, που ανέκοψαν την εξάπλωση της φωτιάς.

Στην περιοχή παραμένει ένα πυροσβεστικό όχημα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης αναζωπύρωσης, ενώ τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανασχηματισμός πριν τη Νέα Υόρκη; Ο Πρόεδρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του - Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Ανασχηματισμός πριν τη Νέα Υόρκη; Ο Πρόεδρος κρατά κλειστά τα χαρτιά του - Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Ο Σεπτέμβρης αναδεικνύεται σε μήνα-σταθμό για τις αποφάσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη γύρω από τον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE