Δυο κυπριακές ομάδες στις πιο... γερασμένες της Ευρώπης

Δυο κυπριακές ομάδες στις πιο... γερασμένες της Ευρώπης

Ακόμα μια… διάκριση για το κυπριακό ποδόσφαιρο με βάση τις δημογραφικές αναλύσεις του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (CIES).

Στον σχετικό πίνακα που κατήρτισε ο εν λόγω οργανισμός πρώτη είναι η ιταλική Κίεβο με μέσο όρος ηλικίας ποδοσφαιριστών 30.6, ενώ τη δεύτερη θέση μοιράζονται τέσσερις σύλλογοι, οι δυο εκ των οποίων είναι κυπριακοί.

Πρόκειται για την Ακισάρ Μπελεντιγεσπόρ (Τουρκία), την Ράγιο Βαγιεκάνο (Ισπανία), τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ (Κύπρος). Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών αυτών των ομάδων είναι τα 28.9 χρόνια.

Ακόμα μια διάκριση, λοιπόν, για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προηγούμενη δημογραφική ανάλυση που δημοσιεύτηκε, οι παίκτες που αναδείχθηκαν από ακαδημίες κυπριακών ομάδων α΄ κατηγορίας, έχουν πάρει τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής απ΄ όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες που αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες των ομάδων α΄ κατηγορίας έχουν πάρει μόλις το 5.1% του αγωνιστικού χρόνου στο πρωτάθλημα.

ΜακΦαν

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη ΠτΔ: «Η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές»

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Omega και τον Μιχάλη Παυλίδη έδωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σάλο που προκλήθηκε με τους ευρωβουλευτές, το ΕΛΑΜ και τον Φειδία, στις σχέσεις του με τα κόμματα της συμπολίτευσης ενώ σημείσε πως η κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026.