Κυπριακός τουρισμός: Πόσο επηρέασε ο πόλεμος των 12 ημερών - «Κλειδί» η επανέναρξη πτήσεων από και προς το Ισραήλ

Κυπριακός τουρισμός: Πόσο επηρέασε ο πόλεμος των 12 ημερών - «Κλειδί» η επανέναρξη πτήσεων από και προς το Ισραήλ

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας για τη συνέχεια της καλοκαιρινής σεζόν μετά την εκεχαιρεία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Μιλώντας στο ThemaOnline, o Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Χρίστος Αγγελίδης, δήλωσε πως αυτές τις 12 ημέρες, όσον αφορά τις κρατήσεις από Ισραήλ λόγω κλεισίματος του εναέριου χώρου του και τις ακυρώσεις πτήσεων από αεροπορικές εταιρείες, ό,τι χάθηκε… χάθηκε.

«Τώρα είμαστε πιο αισιόδοξοι. Για τις δύο εβδομάδες ήταν αναμενόμενο να έχουμε ακυρώσεις στις κρατήσεις οπότε το ποσοστό εκείνο των αφίξεων χάθηκε. Επίσης είχαμε κάποιες ακυρώσεις από Ισραηλινούς για μεταγενέστερα, μέσα στον Ιούλιο. Από εκεί και πέρα, με το τέλος των εχθροπραξιών, βλέπουμε δειλά - δειλά κρατήσεις από το Ισραήλ για την περίοδο που υπήρξαν ακυρώσεις. Τονίζεται ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κυμαίνονται στο 80-85% που είναι αρκετά καλό», σημείωσε.

«Μπορούμε, βέβαια, να ανακτήσουμε ένα ποσοστό αυτών των δύο εβδομάδων με νέες κρατήσεις από το Ισραήλ. Επίσης, ένα άλλο ποσοστό αποσβέστηκε από τους Ισραηλινούς που βρίσκονταν στο νησί και επέκτειναν τις διακοπές τους καθώς και όσους από άλλες χώρες ήρθαν στην Κύπρο με πτήσεις διάσωσης και παρέμειναν εδώ προσωρινά μέχρι να επιστρέψουν στις χώρες τους ή πίσω στο Ισραήλ αργότερα», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η TUS Airways ανακοίνωσε στις 26/6 την επανέναρξη των πτήσεων προς το Ισραήλ και την πώληση εισιτηρίων μέσω της σελίδας της.

Παράλληλα, σημείωσε, είχαμε μια επιβράδυνση των κρατήσεων από την Ευρώπη για το υπόλοιπο της σεζόν. «Ευελπιστούμε ότι με το τέλος των εχθροπραξιών θα ανακάμψουν», συνέχισε.

Τονίζεται ότι υπάρχει μια μεγάλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο τόσο και για κρατήσεις όσο και ακυρώσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν οι ίδιες επιπτώσεις όταν κάνεις κράτηση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών από το να κλείσεις με ταξιδιωτικό γραφείο που ενδεχομένως να μην μπορεί να προχωρήσει κανείς σε ακύρωση.

Πάντως, σύμφωνα με τον Χρίστο Αγγελίδη στην ανάκτηση των χαμένων κρατήσεων και στην ανάκαμψη των κρατήσεων θα συνεισφέρει η ενδεχόμενη αύξηση των δρομολογίων ή δημιουργία νέων δρομολογίων από αεροπορικές εταιρείες, τόσο προς Ισραήλ όσο και άλλες αγορές.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE