Νέα απάτη στην Κύπρο: Παριστάνουν λειτουργούς των Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από πολίτη

Νέα απάτη στην Κύπρο: Παριστάνουν λειτουργούς των Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από πολίτη

Εφιστούμε την προσοχή όλων των πολιτών σε απόπειρες εξαπάτησης που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων από άτομα που παρουσιάζονται ψευδώς ως υπάλληλοι των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι επιτήδειοι επικαλούνται επιστροφή χρημάτων από συντάξεις και ζητούν επιβεβαίωση τραπεζικών στοιχείων, οδηγώντας τα θύματα σε σύνδεσμο (link) που τους αποστέλλουν.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, πολίτης πείστηκε και ακολουθώντας τις οδηγίες των δραστών, κατάφεραν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό ύψους 16.000 ευρώ.

Έχουν επίσης καταγραφεί αρκετές απόπειρες που δεν ολοκληρώθηκαν, χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των πολιτών.

Συμβουλές για την προστασία σας:

ΜΗΝ παρέχετε ποτέ στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, κωδικούς ή άλλα προσωπικά δεδομένα μέσω τηλεφώνου, ακόμα και αν ο συνομιλητής παρουσιάζεται ως υπάλληλος κυβερνητικής ή άλλης υπηρεσίας.

Οι Κοινωνικές Ασφαλίσεις δεν θα ζητήσουν ποτέ μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος επιβεβαίωση ή ενημέρωση τραπεζικών στοιχείων.

ΜΗΝ επιλέγετε και ΜΗΝ ακολουθείτε links που σας αποστέλλονται από άγνωστες ή ύποπτες πηγές.

Εάν δεχθείτε τέτοια κλήση, καταγράψτε τον αριθμό, διακόψτε την επικοινωνία και ενημερώστε άμεσα τις αρχές.

Ενημερώστε συγγενείς και φίλους, ιδιαίτερα με ηλικιωμένα άτομα, ώστε να είναι ενημερωμένοι και να μην πέσουν θύματα τέτοιων απατών.

Η επαγρύπνηση όλων είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την αποτροπή και αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα τοποθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού - «Βρήκαμε τη χρυσή τομή, είναι σεβαστή η κάθε φιλοσοφία»

Νέα τοποθέτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού - «Βρήκαμε τη χρυσή τομή, είναι σεβαστή η κάθε φιλοσοφία»

Βρήκαμε τη χρυσή τομή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει για τα επόμενα δύο χρόνια, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μαρίνος Μουσιούττας, την Παρασκευή, απαντώντας στις ανακοινώσεις των κοινωνικών εταίρων που αντέδρασαν στην απόφαση.

BEST OF TOTHEMAONLINE