Ότι ένα στρώμα της πυραμίδας Gunung Padang στην Ινδονησία, κατασκευάστηκε πριν από το 25.000 π.Χ. με αποτέλεσμα να εγείρονται πολύ σοβαρές αμφιβολίες αν έβαλαν το χεράκι τους άνθρωποι σε αυτό.
Σε έρευνα με επικεφαλής τον Danny Hilman Natawidjaja του Ινδονησιακού Ινστιτούτου Επιστημών, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archaeological Prospection, οι ακαδημαϊκοί γράφουν ότι «ο πυρήνας της πυραμίδας αποτελείται από σχολαστικά σμιλεμένη τεράστια λάβα ανδεσίτη» συμπληρώνοντας ότι το «παλαιότερο κατασκευαστικό» στοιχείο της πυραμίδας «πιθανότατα προήλθε από έναν φυσικό λόφο λάβας πριν σμιλευτεί και στη συνέχεια περιβληθεί αρχιτεκτονικά».
Οι ακαδημαϊκοί ισχυρίζονται ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να διέθεταν αξιοσημείωτες ικανότητες στην τοιχοποιία, ενώ ο Φλιντ Ντίμπλ, από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, δήλωσε στο περιοδικό Nature ότι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα θαμμένα στρώματα χτίστηκαν από ανθρώπους.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία εργασίας ή οτιδήποτε άλλο, που να υποδηλώνει ότι είναι ανθρωπογενές» τόνισε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, ο Μπιλ Φάρλεϊ, αρχαιολόγος στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Νότιου Κονέκτικατ, φέρεται να δήλωσε ότι «τα δείγματα εδάφους 27.000 ετών από το Gunung Padang, αν και χρονολογημένα με ακρίβεια, δεν φέρουν σημάδια ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως κάρβουνο ή θραύσματα οστών».
ΠΗΓΗ: Reader.gr