Μετά τη συνάντηση που είχε ο Νικόλας Παπαδόπουλος με την ηγεσία της ΕΔΕΚ και την αρνητική απάντηση από πλευράς του Νίκου Αναστασίου για κοινό ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές του 2026, ακολούθησε η σημερινή συνάντηση μεταξύ των ηγεσιών ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ, κατά την οποία οι δύο «άσπονδοι» φίλοι και πρώην συνεργάτες Νικόλας Παπαδόπουλος και Μάριος Καρογιάν, περιορίστηκαν σε μια χαλαρής μορφής συνεργασία, σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν κοινοί προβληματισμοί και κοινές ανησυχίες.

Παρά τις κοινές ανησυχίες και το γεγονός ότι στηρίζουν την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη-το μόνο κοινό σημείο μεταξύ των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου- ο Μάριος Καρογιάν επανέλαβε όσα ανέφερε στην ομιλία του στο Πολιτικό Συνέδριο της ΔΗΠΑ, για αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές. Σημείωσε ωστόσο, ότι «οι επιμέρους πολιτικές διαφωνίες δεν πρέπει να μας εμποδίζουν ή να μας αποθαρρύνουν από το να διεξάγουμε συχνό και εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο την επίτευξη συγκλήσεων και εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα, για το καλό της χώρας».
«Διάγουμε μια κρίσιμη περίοδο με γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν τη χώρα μας, το Κυπριακό είναι ξανά στην ατζέντα συζήτησης του διεθνούς παράγοντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζουμε την ανάγκη να συζητήσουμε τα μεγάλα εσωτερικά θέματα όπως την υγεία, την παιδεία, το στεγαστικό, την αγροτική πολιτική, την υπογεννητικότητα, την κοινωνική πρόνοια και τα προβλήματα της καθημερινότητας» σημείωσε ο κ. Καρογιάν.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι υπάρχουν κοινές ανησυχίες με τη ΔΗΠΑ και αναγνώρισε ότι οι δύο πολιτικές δυνάμεις ανέκαθεν θέτουν προτεραιότητα το καλό της χώρας ανεξάρτητα πολιτικού κόστους, μακριά από το λαϊκισμό. Όπως είπε, χρειαζόμαστε τη συνεργασία μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των θεσμών, πρόσθεσε, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία στη Βουλή μεταξύ ΔΗΠΑ και ΔΗΚΟ ως ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Η σημερινή συνάντηση των δύο κομμάτων, βάζει τέλος στις όποιες επιδιώξεις από πλευράς ΔΗΚΟ, για συνεργασία με τα κόμματα ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο. Η αδυναμία των τριών κομμάτων να συσπειρώσουν ακόμα και τους ψηφοφόρους τους, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά που εμφανίζουν σε δημοσκοπήσεις- με το ΔΗΚΟ να χάνει πλέον τον ρυθμιστικό του ρόλο- δεν αποκλείεται να ανοίξει ξανά μια συζήτηση στο μέλλον.