Άκουσε την ποινή του 30χρονος - Κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό κατοικίας

Άκουσε την ποινή του 30χρονος - Κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό κατοικίας

Ποινή φυλάκισης διάρκεια έξι χρόνων σε άντρα ηλικίας 30 ετών, επιβλήθηκε χθες από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, μετά από εκδίκαση υπόθεσης εμπρησμού κατοικίας, που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, στην Πάφο. Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Πάφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης η Αστυνομία και που παρουσίασε ενώπιον του Μόνιμο Κακουργιοδικείου η Κατηγορούσα Αρχή, ο εμπρησμός της κατοικίας διαπράχθηκε λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, στις 11 Φεβρουαρίου, 2025, όταν κακόβουλα τέθηκε φωτιά σε αντικείμενα στη βεράντα εξωτερικά του σπιτιού, με τη φωτιά να επεκτείνεται στο εσωτερικό της κατοικίας, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Στην κατοικία βρισκόταν οικογένεια έξι προσώπων και συγκεκριμένα, ζεύγος ηλικίας 42 και 40 ετών, τα δύο τους παιδιά, ηλικίας 8 και 12 ετών και οι γονείς του 42χρονου, ηλικίας 73 και 72 ετών, οι οποίοι κατάφεραν να εξέλθουν της κατοικίας.

Τα δύο παιδιά, οι γονείς τους και οι 73χρονος και 72χρονη έτυχαν εξετάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη μητέρα των παιδιών είχε υποστεί εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και 1ου βαθμού στο πρόσωπο, ο 42χρονος πατέρας και το 12 ετών παιδί παρουσίαζαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο 73χρονος είχε τραυματιστεί στη σπονδυλική στήλη και στο δεξί πόδι, στην προσπάθεια του να εξέλθει της κατοικίας.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 30χρονου, στη βάση των οποίων εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του. Αυτός συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία, στην προσπάθεια του να μεταβεί από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές της Δημοκρατίας, στις 18 Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE