Φέρρυ από Λίβανο: Δεδομένο το ενδιαφέρον από επενδυτές – Η λύση των «εμποδίων» θα καθορίσει την ημερομηνία έναρξης του δρομολογίου

Φέρρυ από Λίβανο: Δεδομένο το ενδιαφέρον από επενδυτές – Η λύση των «εμποδίων» θα καθορίσει την ημερομηνία έναρξης του δρομολογίου

Διάφορες είναι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες στο ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λιβάνου Κύπρου για αυτό και υπάρχει μία καθυστέρηση σε σχέση με τις ημερομηνίες που αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα για έναρξη εντός Ιουλίου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι fake news.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση διαφέρει από την υφιστάμενη Λεμεσού-Πειραιά καθώς είναι μεταξύ δύο λιμανιών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην περίπτωση του Λιβάνου, που είναι εκτός ΕΕ, οι διαδικασίες διαφέρουν.

Μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων είναι η Αρχή Λιμένων Κύπρου ως διαχειριστής του λιμανιού Λάρνακας αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών καθώς όπως έχει σημειωθεί ο Λίβανος είναι εκτός ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές, το λιμάνι Λάρνακας είναι έτοιμο και διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Πάντως, οι επενδυτές δηλώνουν έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα την διαδρομή ενώ όπως ισχυρίζονται έχουν ήδη βρει το πλοίο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι τύπου μεγάλου καταμαράν με χωρητικότητα μέχρι 200 ατόμων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE