Ελλάδα: Προβάδισμα Μεϊμαράκη σε νέα δημοσκόπηση πριν τις εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ

Ελλάδα: Προβάδισμα Μεϊμαράκη σε νέα δημοσκόπηση πριν τις εκλογές της Κυριακής στη ΝΔ

Αρκετά μεγάλο προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη μάχη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, δίνει νέα δημοσκόπηση της Opinion poll, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 49,8% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 17,6%, τον Απόστολο Τζιτζικώστα με 16,9% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 9,5%.

Στην παράσταση νίκης ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 68,4% ενώ πρώτος είναι και στο ερώτημα «ποιος θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός» με ποσοστό 61,4%. Επίσης θεωρείται καταλληλότερος (60,8%) για πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ενότητα της παράταξης και ο κ. Μεϊμαράκης επιλέχθηκε από το 61,7%. Ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε 13,8%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 11,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 4,6%. Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 57,6% εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές. Στο ίδιο ερώτημα π κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 12,6%, ο κ. Τζιτζικώστας 11,7% και ο κ. Γεωργιάδης 5,2%.

Επίσης, έξι στους δέκα πολίτες επιθυμούν να συνεχίσει ο κ. Μεϊμαράκης έναντι του 34,1% που επιθυμεί αλλαγή ηγεσίας.

Πηγή iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βαθιά περήφανος για την επιτυχία της Κύπρου στους Αγώνες Μικρών Κρατών - «Σήκωσαν ψηλά τη σημαία μας»

ΠτΔ: Βαθιά περήφανος για την επιτυχία της Κύπρου στους Αγώνες Μικρών Κρατών - «Σήκωσαν ψηλά τη σημαία μας»

Με βαθιά υπερηφάνεια και συγκίνηση, χαιρετίζει τη λαμπρή επιτυχία της κυπριακής αποστολής στους 20ους Αγώνες Μικρών Κρατών της Ευρώπης στην Ανδόρα, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE