Μετριάζεται ο κίνδυνος μιας επίθεσης με χημικά στη Γαλλία

Μετριάζεται ο κίνδυνος μιας επίθεσης με χημικά στη Γαλλία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας όσον αφορά το ενδεχόμενο να δεχτεί η χώρα επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα

O υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, εξέφρασε την Κυριακή (22/11) την εκτίμηση ότι μια επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα βρίσκεται "μεταξύ των απειλών" με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Γαλλία ωστόσο "όλα τα μέτρα προφύλαξης" έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Κάνοντας λόγο για έναν "νέο πόλεμο" και για την "μακάβρια φαντασία" των ηθικών αυτουργών των επιθέσεων, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είχε προειδοποιήσει την Πέμπτη εναντίον του "κινδύνου (μιας επίθεσης) με χημικά ή βιολογικά όπλα".

Αναφερόμενος σε αυτά τα όπλα, ο Γάλλος πρωθυπουργός "είχε μιλήσει για τον κατάλογο των απειλών έναντι των οποίων εμείς πρέπει να προφυλαχθούμε συνολικά και αυτό βρίσκεται μεταξύ των απειλών που εμείς πρέπει να λάβουμε υπόψη μας" υπογράμμισε ο Λε Ντριάν σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 και το τηλεοπτικό δίκτυο iTELE.

Ωστόσο, "είναι πολύ περίπλοκο να χρησιμοποιήσει κανείς ένα χημικό όπλο από μια περιοχή σε άλλη" τόνισε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας και εμφανίστηκε καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι "όλα τα μέτρα προφύλαξης έχουν ληφθεί για να αποφευχθεί αυτού του είδους ο κίνδυνος".

Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε επείγουσα εντολή, με μια διαταγή που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, στα στρατιωτικά φαρμακεία να διανείμουν ένα αντίδοτο για χημικά όπλα στις πολιτικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών στη Γαλλία.

Αυτά το σκεύασμα, η θειική ατροπίνη, διατέθηκε λόγω μιας "απειλής τρομοκρατικών επιθέσεων" στο πλαίσιο της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή όπου θα παραστούν εκατό περίπου επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, σύμφωνα με αυτή τη διαταγή που υπογράφει ο γενικός διευθυντής υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE