ΚΟΣΜΟΣ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στην G8

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στην G8

Την επιστροφή της Ρωσίας στην G-8, την Ομάδα των Οκτώ πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά οικονομιών του πλανήτη, προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δεδομένων των προκλήσεων στη Μέση Ανατολή.

Η ομάδα μετά την κρίση στην Ουκρανία συνεδριάζει ως G-7. Ο Σταϊνμάιερ διευκρινίζει ωστόσο ότι οι συμφωνίες σε ό,τι αφορά την Ουκρανία πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρηθούν.

«Δεν θέλαμε ποτέ να απομονώσουμε την Ρωσία ή να μετατρέψουμε μονίμως την G-8 σε G-7», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ στην Bild am Sonntag. Εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη με την ρήξη της σχέσης εμπιστοσύνης που σημειώθηκε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

«Εφόσον άρουμε επιτυχώς και άλλα εμπόδια στην διαμάχη που αφορά την Ουκρανία και εφόσον η Ρωσία συνεργαστεί μαζί μας όπως πριν για μια λύση στην Συρία, τότε η Δύση δεν θέλει και δεν πρέπει να θέλει τον μόνιμο αποκλεισμό της Ρωσίας από τον τακτικό συντονισμό μεταξύ των μεγάλων δυτικών χωρών», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top