Η Αγκυρα συγκαλεί εκτάκτως το ΝΑΤΟ

Η Αγκυρα συγκαλεί εκτάκτως το ΝΑΤΟ

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε το ΝΑΤΟ στις 18.00 το απόγευμα (24/11) έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Στη σύνοδο θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό.

Και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας του.

Πληροφορίες λένε ότι η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Τουρκία απόψε ακυρώνεται αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.

Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν πως αν τελικά ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν έρθει στην Τουρκία, αυτό σημαίνει ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να αντιδράσει σκληρά απέναντι στην Τουρκία. Αν όμως τελικά ο Λαβρόφ πραγματοποιήσει την επίσκεψή του, θα σημαίνει πως η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με την Άγκυρα με στόχο τη μείωση της έντασης.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναμενόταν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, να φτάσει απόψε στην Άγκυρα και να έχει αύριο επαφές με την τουρκική κυβέρνηση. Με την επίσκεψη Λαβρόφ θα προετοιμαζόταν το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρωσία στις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE