ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ισραήλ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στο Ισραήλ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Την προώθηση της σύγκλησης τριμερού ς Ελλάδας-Κύπρου-Ιςραήλ θα επιδιώξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο.

Είναι η τρίτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού την τελευταία πενταετία.

Ο Αλέξης Τςίπρας θα συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστο Σπίρτζη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη στο Ισραήλ, που γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την Μέση Ανατολή, έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας του τουρισμού και της τεχνολογίας. Θα προωθηθεί, επίσης, η σύγκληση τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο.

Η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 12.15 το μεσημέρι με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Στις 1.30 θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου και θα παρακαθίσει σε γεύμα, που θα δοθεί προς τιμήν του. Οι δύο πρωθυπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Κατά την διάρκεια της ημέρας ο κ. Τσίπρας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος Γιτζάκ Χέρτζογκ (16:00), με την Νεολαία του Εργατικού Κόμματος (16.45), με μη κυβερνητικές οργανώσεις (18:00) και με τον Υπουργό Ενεργείας Γιουβάλ Στάινιτζ (20:00).

Αύριο Τετάρτη ο Πρωθυπουργός  θα γίνει δεκτός στις 10πμ, από τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και μία ώρα αργότερα θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ. Το μεσημέρι θα μεταβεί στην Δυτική Όχθη, όπου θα συναντηθεί στις 1μμ με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς και με τον παλαιστίνιο ομόλογό του Ραμί Χαμντάλα,ενώ θα γίνουν επίσημες δηλώσεις και θα του παρατεθεί γεύμα. Νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στον τάφο του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. 

Μετά την επιστροφή του στην Ιερουσαλήμ θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο (16:15) και στην συνέχεια θα επισκεφθεί τον Ναό της Αναστάσεως (17:15). 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top