Πάλμας στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας ΕΕ: Σταθερή στήριξη στην Ουκρανία – Στο επίκεντρο η στρατηγική αυτονομία της Ένωσης

Πάλμας στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας ΕΕ: Σταθερή στήριξη στην Ουκρανία – Στο επίκεντρο η στρατηγική αυτονομία της Ένωσης

Ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 29 Αυγούστου 2025.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Υπουργοί συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία και τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής στήριξής της από την ΕΕ. Παράλληλα, εξέτασαν την πρόοδο στην εφαρμογή της Λευκής Βίβλου για την Αμυντική Ετοιμότητα 2030, με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων έργων ανάπτυξης δυνατοτήτων, και αντάλλαξαν απόψεις για την προσαρμογή και τη μελλοντική κατεύθυνση των στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις και να ενισχύεται η αξιοπιστία της Ένωσης ως παρόχου ασφάλειας.

Ο Υπουργός Άμυνας, στις παρεμβάσεις του, επανέλαβε τη σταθερή αλληλεγγύη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ουκρανία και επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανικής βάσης, ως βασικής προϋπόθεσης για την επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ένωσης.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Πάλμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, πτυχές της διμερούς συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας και θέματα που αφορούν στα υφιστάμενα τριμερή και πολυμερή σχήματα που τηρούμε με φίλες χώρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE