Πάνω από 1.100 ανήλικοι Σύροι έφυγαν από την Κύπρο -Δείτε τις ηλικίες

Πάνω από 1.100 ανήλικοι Σύροι έφυγαν από την Κύπρο -Δείτε τις ηλικίες

Συνολικά 1.127 ανήλικοι Σύροι όλων των ηλικιών (από 4 μέχρι 18 χρονών) αναχώρησαν από την Κύπρο από τον Δεκέμβριο του 2024, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελούσιου επαναπατρισμού που εφαρμόζει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή μέχρι τις 28 Αυγούστου 2025, περίπου 4.100 Σύροι συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους εθελούσιας αναχώρησης από την Κύπρο, εκ των οποίων οι 1.127 είναι ανήλικοι.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η συνεργασία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας Κύπρου συνεχίζεται με επιτυχία.

Ως αποτέλεσμα αυτού, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025, έχουν αναχωρήσει από την Κύπρο περίπου 9.000 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι των συνομιλιών οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη -Το έγγραφο των συγκλίσεων και το στοίχημα της σημερινής συνάντησης με τον Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Στο τραπέζι των συνομιλιών οι 19 προτάσεις Χριστοδουλίδη -Το έγγραφο των συγκλίσεων και το στοίχημα της σημερινής συνάντησης με τον Ερχιουρμάν

Στις 15:30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν, συναντώνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, σε μια νέα προσπάθεια να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, για ουσιαστική πρόοδο στο Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE