Πάνω από 1.100 ανήλικοι Σύροι έφυγαν από την Κύπρο -Δείτε τις ηλικίες

Πάνω από 1.100 ανήλικοι Σύροι έφυγαν από την Κύπρο -Δείτε τις ηλικίες

Συνολικά 1.127 ανήλικοι Σύροι όλων των ηλικιών (από 4 μέχρι 18 χρονών) αναχώρησαν από την Κύπρο από τον Δεκέμβριο του 2024, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελούσιου επαναπατρισμού που εφαρμόζει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή μέχρι τις 28 Αυγούστου 2025, περίπου 4.100 Σύροι συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους εθελούσιας αναχώρησης από την Κύπρο, εκ των οποίων οι 1.127 είναι ανήλικοι.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η συνεργασία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας Κύπρου συνεχίζεται με επιτυχία.

Ως αποτέλεσμα αυτού, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025, έχουν αναχωρήσει από την Κύπρο περίπου 9.000 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

LIVE - «Κράτος Μαφία» - Όλα τα βλέμματα στη διάσκεψη Αναστασιάδη

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει σήμερα τις δικές του απαντήσεις ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε σχέση με τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Αρχής Κατά της Διαφθοράς για το βιβλίο «Κράτος Μαφία». Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής συζήτησης και αυξημένου ενδιαφέροντος γύρω από τα ευρήματα της έρευνας. Όπως έχει ανακοινωθεί από το Πολιτικό του Γραφείο, ο κ. Αναστασιάδης θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί όλων των ζητημάτων που τον αφορούν, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή και τις θέσεις του για τα συμπεράσματα του πορίσματος, ενώ αναμένεται να δεχθεί και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE