Πάνω από 1.100 ανήλικοι Σύροι έφυγαν από την Κύπρο -Δείτε τις ηλικίες

Πάνω από 1.100 ανήλικοι Σύροι έφυγαν από την Κύπρο -Δείτε τις ηλικίες

Συνολικά 1.127 ανήλικοι Σύροι όλων των ηλικιών (από 4 μέχρι 18 χρονών) αναχώρησαν από την Κύπρο από τον Δεκέμβριο του 2024, στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελούσιου επαναπατρισμού που εφαρμόζει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας, αναφέρουν πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδια πηγή μέχρι τις 28 Αυγούστου 2025, περίπου 4.100 Σύροι συμπεριλαμβάνονται στους καταλόγους εθελούσιας αναχώρησης από την Κύπρο, εκ των οποίων οι 1.127 είναι ανήλικοι.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η συνεργασία του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας Κύπρου συνεχίζεται με επιτυχία.

Ως αποτέλεσμα αυτού, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2025, έχουν αναχωρήσει από την Κύπρο περίπου 9.000 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE