ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεοφύτου: Επικριτικός σε ό,τι αφορά τη στάση του ΕΥΡΩΚΟ

Νεοφύτου: Επικριτικός σε ό,τι αφορά τη στάση του ΕΥΡΩΚΟ

Επικριτικός σε σχέση με τη στάση του ΕΥΡΩΚΟ σε ό,τι αφορά τη ψήφιση κυβερνητικών νομοσχεδίων σε συνάρτηση και με τη συμμετοχή του κόμματος στην Κυβέρνηση, εμφανίστηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.


Σε εφ` όλης της ύλης διάσκεψη Τύπου που παρέθεσε, υπεραμύνθηκε παράλληλα της στάσης του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά την αύξηση του εκλογικού μέτρου, ενώ την ίδια στιγμή αξιολόγησε θετικά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, εξηγώντας πως χωρίς ουσιαστική πρόοδο και επίδειξη πραγματικής βούλησης εκ μέρους της Τουρκίας για επίλυση του Κυπριακού δεν πρόκειται η δική μας πλευρά να συναινέσει στο άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας – ΕΕ.

Την ίδια ώρα είπε σε ό,τι αφορά την οικονομία πως η Κύπρος έχει γυρίσει το παιχνίδι και πως σε μερικά εξάμηνα οι δείκτες θα έχουν θετικό αντίκτυπο και στην πραγματική οικονομία.

Κυπριακό
-------
Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα, ελπιδοφόρα διαδικασία. «Με πολλές δυσκολίες, αλλά και προοπτική. Με σημαντικότατη στήριξη του διεθνούς παράγοντα. Οι διαπραγματεύσεις για να φθάσουμε σε ένα σωστό και λειτουργικό συμβιβασμό στο Κυπριακό, γίνονται σε διαφορετικές συνθήκες απ’ ό,τι στο παρελθόν», ανέφερε, υποδεικνύοντας ότι ένας συμβιβασμός σήμερα μπορεί να αποβεί προς όφελος όλων και να μεγιστοποιήσει τις προοπτικές της πατρίδας μας.

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να εξαντλήσει όλη την επιρροή της προς την Τουρκία, ώστε να εγκαταλείψει θέσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα. Κυρίως, όπως εξήγησε, να μεταφραστούν οι προθέσεις που εκφράζει σε χειροπιαστές πράξεις.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι στην εξωτερική πολιτική η Κύπρος έχει καταστεί ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για περιφερειακά θέματα. Είμαστε αξιόπιστος συνομιλητής για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τους Άραβες και το Ισραήλ. Οι παραγωγικές συναντήσεις και συμφωνίες μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου και Ισραήλ καταδεικνύουν τις δυνατότητες που ανοίγονται για την Κύπρο στην πολυτάραχη μας περιοχή», είπε.

Ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις κατανόηση και στήριξη, υποδεικνύοντας ότι «μπορούμε να περιμένουμε και θα έχουμε χρόνο να κρίνουμε τα αποτελέσματα».

Κληθείς να ξεκαθαρίσει τη θέση του ΔΗΣΥ σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις αλλά και τις εγγυημένες πλειοψηφίες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως μια ενοποιημένη ευρωπαϊκή Κύπρος δεν χρειάζεται ούτε ξένους στρατούς ούτε ξένες εγγυήσεις και πως η ύπαρξη και μόνο μιας χώρας ως μέλους της ΕΕ είναι η καλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει στο σύνολο των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τις εγγυημένες πλειοψηφίες είπε ότι πρόκειται για θέση της τ/κ πλευράς και ότι δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως δεδομένα θέσεις που εκφράζονται από τουρκικής είτε τ/κ πλευράς.

Για το περιουσιακό είπε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια σκληρή διαπραγμάτευση. «Αναγνωρίστηκε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη αλλά την ίδια ώρα και οι πρακτικές δυσκολίες όσον αφορά το θέμα του χρήστη. Στο θέμα του πόσοι Ε/κ ή Τ/κ θα ζουν σε αμφότερες τις συνιστώσες οντότητες, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ δεν θα δεχτεί παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος της ελεύθερης εγκατάστασης και διακίνησης. Ας μη ξεχνάμε πως αυτές οι δύο αρχές είναι και οι πυλώνες πάνω στους οποίους χτίστηκε, λειτουργεί και εργάζεται η ΕΕ», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο ΔΗΣΥ δεν είναι ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στην ενωμένη Ευρώπη. «Τη γεωγραφία δεν μπορούμε να την αλλάξουμε, όμως, αν θέλει η Τουρκία να έχει μέλλον στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις έχει και υποχρεώσεις έναντι της Ευρώπης και έναντι της Κύπρου», εξήγησε, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου αν η Ευρώπη θέλει να ανοίξει το δρόμο της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και αν η Τουρκία θέλει να έχει εύλογες φιλοδοξίες για ένταξη της στην ΕΕ, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ένταξη της «περνά μόνο μέσα από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Σε ερώτηση αναφορικά με το τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ΕΕ θα πιέσει την Τουρκία για να δείξει καλή θέληση στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι χωρίς τη συναίνεση της Κύπρου στα σημαντικά κεφάλαια 23 και 24 δεν μπορεί να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία και οι διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, ενώ σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο 17 είπε πως αυτό δεν είχε μπλοκαριστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά από τη Γαλλία. «Τα υπόλοιπα κεφάλαια που αφορούν κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας όπως είναι το 24 για τη δικαιοσύνη και το 23 για τα θεμελιώδη δικαιώματα, χωρίς ουσιαστική πρόοδο και επίδειξη πραγματικής βούλησης εκ μέρους της Τουρκίας για επίλυση του Κυπριακού δεν πρόκειται η δική μας πλευρά να συναινέσει στο άνοιγμα τους», σημείωσε.

Σε ερώτηση κατά πόσο η πρόνοια στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για προετοιμασία εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το άνοιγμα αριθμού κεφαλαίων κατά το α' τρίμηνο του 2016, συνδέεται με το ενδεχόμενο εξελίξεων στο Κυπριακό ο κ. Νεοφύτου είπε «μακάρι η Τουρκία να θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ και μακάρι οι Ευρωπαίοι να θέλουν να τους δώσουν αυτή την προοπτική», προσθέτοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση «κερδισμένη θα είναι η Κύπρος».

Εκτίμησε ότι η Κύπρος θα έχει περιορισμένες δυνατότητες εξάσκησης πολιτικής πίεσης στην Τουρκία αν η χώρα αυτή έβλεπε ότι δεν έχει καμία πιθανότητα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή της πορεία. «Αν όμως η Τουρκία θέλει την ευρωπαϊκή της πορεία και οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν σε κάποιο χρονικό διάστημα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, η Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ, κερδισμένη θα είναι η Κύπρος διότι μόνο μέσα από την επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσε ποτέ η Τουρκία να προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία», επανέλαβε, υποδεικνύοντας πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αξιολογήσει και να εκμεταλλευτεί η Κύπρος.

Επισκέψεις Κέρι – Λαβρόφ

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό ως αποτέλεσμα των επισκέψεων των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο κ. Νεοφύτου είπε πως το ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΣΑ του ΟΗΕ ο ένας μετά τον άλλο επισκέπτονται την Κύπρο στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα, «ότι τους ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή» και πως «ίσως το λιγότερο δύσκολο πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί στην ευρύτερη περιοχή είναι το Κυπριακό».

Οικονομία

Σε ό,τι αφορά την οικονομία ο κ. Νεοφύτου είπε ότι παρά το ότι προβλήματα σαφώς και εξακολουθούν να υπάρχουν, ο καθένας θα πρέπει να αναλογιστεί πού ήταν η Κύπρος το 2013 και πού βρίσκεται σήμερα.

«Η Κύπρος αδιαμφισβήτητα το έχει γυρίσει το παιχνίδι. Το δείχνουν οι αριθμοί και το κλίμα εμπιστοσύνης που έχει ανακτηθεί. Το δείχνει η έξοδος μας στις αγορές», σημείωσε, αναφέροντας ότι «δεκατέσσερα τρίμηνα συνεχούς ύφεσης ανήκουν στο παρελθόν», πως «η κυπριακή οικονομία μπήκε σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης» και πως ο ΔΗΣΥ εκτιμά ότι το 2015 θα κλείσει με θετικό ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης γύρω στο 1,8%.

«Αυτό που σήμερα καταγράφεται ως βελτίωση των οικονομικών δεικτών, αύριο θα το αισθανθεί στη ζωή του και ο Κύπριος πολίτης», πρόσθεσε.

Υπέδειξε ωστόσο πως υπάρχουν όμως ακόμη δύο προβλήματα πολύ σοβαρά, «η ανεργία και το μεγάλο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων», αναφέροντας πως η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας, έχοντας ήδη τα πρώτα αποτελέσματα.

«Έχουμε παράσχει το νομικό πλαίσιο για μια πιο υγιή λειτουργία του τραπεζικού τομέα. Οι ευθύνες στις ίδιες τις τράπεζες να σταματήσουν να καθυστερούν και να προχωρήσουν τολμηρά στις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις που θα απαμβλύνουν και το πρόβλημα του υπερδανεισμού. Κανέναν δεν συμφέρει η σημερινή πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι το σκηνικό παραμένει ζοφερό σε ό,τι αφορά την πραγματική οικονομία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «όταν κυβερνάς μια χώρα για μια πενταετία και η ανεργία από 3% είναι πάνω από 15% με τη λήξη της θητείας, την πενταπλασιάζεις, θεωρώ ότι λίγη πολιτική σεμνότητα δεν βλάφτει» και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν πανηγυρίζει για το ότι η ανεργία από το 17% αποκλιμακώνεται και βρίσκεται σήμερα στο 14,5% καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ύβρη προς τους 60.000 άνεργους.

Σε ό,τι αφορά την τιμωρία των ενόχων για την οικονομική κατάρρευση, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι γίνεται καλή δουλειά από τις διωκτικές αρχές, υποδεικνύοντας ότι ο ίδιος προτιμά να υπάρχει ποιότητα και αποτέλεσμα παρά βεβιασμένες ενέργειες που στο τέλος μπορεί μεν να οδηγήσουν κάποιες υποθέσεις στο δικαστήριο αλλά οι κατηγορούμενοι να αθωωθούν. «Δεν θεωρώ ότι αυτό ζητά η κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε σε αυτό το σημείο για πολιτικά παράδοξα, την ώρα που η Κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεις, κάθε φορά που δίνονται κάποια κίνητρα για να πάρει μπρος η οικονομία ο πολιτικός αντίλογος είναι ότι η Κυβέρνηση θέλει κάποιους να εξυπηρετήσει. «Την ώρα που έρχονται ξένες επενδύσεις να κάνουμε εργοστάσια είτε για το φυσικό αέριο είτε για την επεξεργασία του χρυσού, και είμαι συγκεκριμένος, στην περιοχή της Αραδίππου, χίλιους δυο τρόπους να βρούμε πώς να τουμπάρουμε νέες επενδύσεις στον τόπο μας», είπε και διερωτήθηκε κατά πόσο τελικά «θέλουμε νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας».

Είπε επίσης πως δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η ανεργία με τη δημιουργία προοπτικών για ένα μεγάλο κράτος, «όλοι να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι».

«Αυτά να τα ξεχάσουμε, εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε τα γερά θεμέλια για μια οικονομία που παράγει θέσει εργασίας ενισχύοντας τον ιδιωτικό τομέα και όχι αναθεματίζοντας την επιχειρηματικότητα» σημείωσε.

Έκανε παράλληλα λόγο για παραδοξότητα, η αντιπολίτευση από τη μια να επικρίνει καθημερινά την Κυβέρνηση για καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης και δίωξη όσων ευθύνονται για το οικονομικό έγκλημα, και από την άλλη να καταψηφίζει νομοσχέδια που διευκολύνουν τις έρευνες της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας και την προσπάθεια τους να τεκμηριώσουν υποθέσεις. «Αυτοί που καθημερινά κατακεραυνώνουν την Κυβέρνηση είναι αυτοί που καταψήφισαν το νομοσχέδιο», είπε.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως η Κύπρος είναι η μόνη χώρα όπου υπάρχει Κυβέρνηση κοινοβουλευτικής μειοψηφίας και η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο στην ώρα της, σε αντίθεση με άλλες χώρες που κάθε εξάμηνο αλλάζουν κυβερνήσεις. Γι` αυτό δεν θα πρέπει να πιστωθεί μόνο ο ΔΗΣΥ αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης που έκαναν τη δική τους πολιτική υπέρβαση και στήριξαν την πορεία σταθεροποίησης της χώρας, είπε. Όπως επίσης και το ΑΚΕΛ, για το οποίο, όπως είπε, ο ίδιος σημειώνει θετικά ότι δεν οδήγησε τη χώρα σε μια κοινωνική αναταραχή και σε μια εργατική μη ήρεμη κατάσταση.

«Άρα όλο αυτό το πολιτικό σύστημα που καθημερινά βρίσκεται στον τοίχο, έχει πετύχει κάτι πολύ αξιοσημείωτο», πρόσθεσε.

Εκλογικό μέτρο
Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση του εκλογικού μέτρου και σε παρατήρηση ότι θα αναμένετο τα κόμματα να λάβουν μέτρα για μείωση της αποχής ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ πήρε πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού μέτρου έτσι ώστε αυτό να συνάδει με αυτό που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, διευκρινίζοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική στην πρώτη κατανομή, αλλά και για λόγους λειτουργικότητας.

«Θα σας πω και ένα πολιτικό λόγο. Το μέτρο θέλει μέτρο και το μέτρο χάθηκε και όλοι το κατανοείτε. Και όταν χάνεται το μέτρο χρειάζεται ρύθμιση», πρόσθεσε ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα μέτρων για περιορισμό της αποχής είπε ότι καθώς ο ΔΗΣΥ κατανοεί την αναγκαιότητα της οριζόντιας ψηφοφορίας, στήριξε την πρόταση του ΕΥΡΩΚΟ για βουλευτές επικρατείας, οι οποίοι θα εκλέγονταν με οριζόντια ψηφοφορία. Εξήγησε ωστόσο πως για να περάσει η πρόταση χρειάζεται τη στήριξη ενός ακόμη κοινοβουλευτικού κόμματος και δήλωσε εκ μέρους τού ΔΗΣΥ ετοιμότητα ακόμη και τον Γενάρη, να ψηφίσει εκ νέου το κόμμα υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπήρξαν εκβιασμοί για το θέμα αυτό, όπως παλαιότερα δήλωσε, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ουδέποτε ενέδωσε σε εκβιασμούς και πως αν ενέδιδε η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες. «Και δεν είναι κάτι μυστικό που θα πω. Χάσαμε έξι μήνες για να περάσουμε την αφερεγγυότητα γιατί κάποιοι ήθελαν να κάνουν τροπολογία που ουσιαστικά δυναμίτιζε την πορεία σταθεροποίησης της χώρας», είπε και πρόσθεσε πως «είναι γεγονός ότι υπάρχει κόμμα το οποίο συνεχίζει να συμμετέχει στην Κυβέρνηση και έχει να ψηφίσει μνημονιακό νόμο εδώ και 12 μήνες».

Συμμετοχή ΕΥΡΩΚΟ στην Κυβέρνηση
Κληθείς να διευκρινίσει επί της στάσησ του ΕΥΡΩΚΟ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι στην αρχή το ΕΥΡΩΚΟ ψήφιζε τα νομοσχέδια όπως ψήφισε και σε νόμο το μνημόνιο, πρόσθεσε ωστόσο ότι τους τελευταίους 12 μήνες έχει επιλέξει αυτή τη στάση.

«Ναι για μένα θα το πω ξεκάθαρα, υπάρχει θέμα για το ΕΥΡΩΚΟ αλλά και τον Υπουργό του ΕΥΡΩΚΟ. Δεν μπορεί να είσαι σε μια κυβέρνηση, βεβαίως σε Δημοκρατία ζούμε και εμείς ως κυβερνών κόμμα υπάρχουν κάποια ζητήματα όπου μπορεί να έχουμε διαφορετική άποψη, αλλά όχι σε κρίσιμα ζητήματα που με διαφορετική ψήφο θα οδηγηθεί η χώρα σε περιπέτειες», είπε.

Και πρόσθεσε πως «δεν μπορείς να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση, να καταψηφίζεις μνημονιακά νομοσχέδια που αν δεν περάσουν ανατρέπεται όλη η πορεία της χώρας και την ίδια ώρα να παραμένεις στην κυβέρνηση». Πρόσθεσε ότι όπως υπάρχει για το ΕΥΡΩΚΟ, υπάρχει ζήτημα και με τον ίδιο τον Υπουργό.

«Αλλά είναι θέματα που αφορούν τους ίδιους. Δεν με αφορούν εμένα. Εγείρουν πολιτικά ζητήματα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει να αναμένονται παραιτήσεις, ο κ. Νεοφύτου απάντησε «εμένα ρωτάτε;» και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν σε μια κυβέρνηση να περνούν ομόφωνα τα νομοσχέδια από το Υπουργικό Συμβούλιο και το κόμμα από το οποίο προέρχεται ένας εκ των υπουργών να μην τα ψηφίζει.

Ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Σε ερώτηση κατά πόσο θα πρέπει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να προχωρήσει σε φρεσκάρισμα προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα και αν μια τέτοια κίνηση θα λάβει υπόψη και τους προεκλογικούς σχεδιασμούς του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου ξεκαθάρισε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει ακόμη ξεδιπλώσει οποιαδήποτε στρατηγική για τις βουλευτικές εκλογές, λέγοντας πως αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή μπροστά μας είναι ο εθνικός στόχος για έξοδο από το μνημόνιο το Μάρτιο και η εθνική προτεραιότητα για λύση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αν η Τουρκία επιδείξει πραγματική πολιτική βούληση να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό τους προσεχείς μήνες.

Κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί αναβολή των βουλευτικών εκλογών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κ. Νεοφύτου είπε πως σε κάθε περίπτωση η λύση του Κυπριακού ή η μη λύση του Κυπριακού δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εκλογές.

«Με λύση ή χωρίς λύση θα έχουμε εκλογές. Ενδεχομένως αν έχουμε λύση του Κυπριακού ίσως να έχουμε και εκλογές πριν από το Μάιο», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα γεγονότα στα μεγάλα ζητήματα δείχνουν ότι η Κυβέρνηση είναι επιτυχημένη.

Ελένη Θεοχάρους

Ερωτηθείς κατά πόσο ανησυχούν στον ΔΗΣΥ από το «φλερτ» της Ελένης Θεοχάρους με το ΔΗΚΟ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ένα ανοιχτό κόμμα και δέχεται στους κόλπους του οποιονδήποτε συμφωνεί με τις πολιτικές του και πως με τον ίδιο τρόπο το κόμμα είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε επιλέξει την πόρτα εξόδου.

«Όσον αφορά για φλερτ δεν μου επιτρέπει εμένα η σύζυγος μου», πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Ολοκληρώνοντας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι έχουμε προοπτικές για να χτίσουμε την καλύτερη Κύπρο αλλά και ότι δεν είναι αρκετό το ότι βελτιώνονται οι δείκτες στην οικονομία και πως σε μερικά εξάμηνα η καλυτέρευση των δεικτών θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

«Για μας» ανέφερε, «καλύτερη Κύπρος είναι η ενωμένη Κύπρος» και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να εργαστούμε όλοι, στηρίζοντας τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη, να βρούμε τη σωστή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού η οποία είναι και ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από την κατοχή, τις εγγυήσεις και τα ξένα στρατεύματα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top