Οι Οικολόγοι παρουσιάζουν τις πρώτες υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 - Ονόματα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Οι Οικολόγοι παρουσιάζουν τις πρώτες υποψηφιότητες για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 - Ονόματα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές του 2026, το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ανοίγει επίσημα την προεκλογική του πορεία, παρουσιάζοντας την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, τις πρώτες υποψηφιότητες του ψηφοδελτίου του.

Η διαδικασία, όπως σημειώνεται από το Κίνημα, αποτελεί το πρώτο βήμα σε μια πορεία που θα οδηγήσει στην παρουσίαση του τελικού ψηφοδελτίου- ενός ψηφοδελτίου «καθαρού, δυνατού και συμπεριληπτικού, με ανθρώπους που δεν φοβούνται τη δουλειά και ξέρουν πώς να δίνουν λύσεις»,-σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος, Σταύρο Παπαδούρη.

Ο κ. Παπαδούρης, σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα, υπογράμμισε πως οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν σχέση «με κόκκινες μυτούλες και μπλε φωτάκια», τονίζοντας ότι πρόκειται για εκλογές ρεαλισμού και σοβαρότητας.

Τα πρώτα ονόματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του “T” ανάμεσα στα ονόματα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνονται:

- Μίλτος Παπαδόπουλος (Λεμεσός), ο οποίος είχε θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου Λεμεσού.

- Οζ Καραχάν (Λευκωσία), Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων.

- Άδωνης Γιάγκου και Αλεξία Σακαδάκη, δύο δραστήρια και αναγνωρισμένα στελέχη του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών.

Η παρουσία των πιο πάνω ονομάτων, τα οποία προέρχονται τόσο από τον χώρο των ενεργών πολιτών όσο και από τα ίδια τα στελέχη του Κινήματος, φαίνεται να αντανακλά τη στρατηγική επιλογή των Οικολόγων, να συνδυάσουν την εμπειρία με τη φρεσκάδα και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές όσο και την οργανωτική δομή του Κινήματος. Στη συνεδρίαση τέθηκαν οι βάσεις για την ενίσχυση της πολιτικής παρουσίας του Κινήματος και τη διεύρυνση της εκλογικής του απήχησης.

Η διαδικασία παρουσίασης των υποψηφίων θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, με το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών να στοχεύει στη διαμόρφωση ενός ψηφοδελτίου που θα εκπροσωπεί, όπως αναφέρει, την πράσινη, δίκαιη και ρεαλιστική προοπτική για τον τόπο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραδοχή Χαρτσιώτη: «Εισαγόμενο και ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο» – «Δεν πρόκειται να παταχθεί ποτέ»

Παραδοχή Χαρτσιώτη: «Εισαγόμενο και ανεξέλεγκτο το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο» – «Δεν πρόκειται να παταχθεί ποτέ»

Το οργανωμένο έγκλημα είναι εισαγόμενο και μετεξελίσσεται, είπε την Τετάρτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, όπου συζητήθηκε το θέμα κεκλεισμένων των θυρών, με αφορμή τη δολοφονία του Σταύρου Δημοσθένους στη Λεμεσό, με συμμετοχή και του Αρχηγού της Αστυνομίας, Θεμιστού Αρναούτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE